Белград. Президентът на Сърбия, начело на делегация от западната ни

...
Белград. Президентът на Сърбия, начело на делегация от западната ни
Коментари Харесай

„Новости“ : Сръбска делегация начело с Вучич пристигна за откриването на Олимпийските игри в Пекин

Белград. Президентът на Сърбия, отпред на делегация от западната ни съседка, дойде на двудневна работна аудиенция в Китай, където ще участва на откриването на зимните Олимпийски игри и ще се срещне с президента Си Дзинпин, написа белградският всекидневник „ Новости “ .

Вучич дойде в Пекин рано тази заран и беше посрещнат на летището от заместник-министъра на външните работи Дън Ли от името на президента на Китай.

Президентът на Сърбия ще участва на церемонията по откриването на 24-ите зимни Олимпийски игри, а по-късно и на приема, проведен от китайския президент Си за гостуващите държавни ръководители и интернационалните организации.

Заедно с Вучич на откриването на Зимните олимпийски игри ще участват министърът на младежта и спорта Ваня Удович, както и президентът на Олимпийския комитет на Сърбия Божидар Малкович.

Сърбия ще бъде показана на тазгодишните зимни Олимпийски игри от двама състезатели, скиорката Невена Игнятович и скиорът Марко Вукичевич, които ще носят знамето на страната на откриването.

На втория ден от визитата Вучич ще се срещне с китайския президент Си Дзинпин и това ще бъде седмата им среща.

В делегацията на президента на Сърбия, с изключение на Удовичич и Малкович, в Пекин е и министърът на финансите Синиша Мали.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР