Белград. Няколкостотин души излязоха отново на протест пред сградата на

...
Белград. Няколкостотин души излязоха отново на протест пред сградата на
Коментари Харесай

Beta : Няколкостотин души излязоха на пореден протест пред правителството на Сърбия заради плановете за откриване на литиева мина

Белград. Няколкостотин души излязоха още веднъж на митинг пред постройката на сръбското държавно управление в Белград против желанието на компанията „ Рио Тинто “ да открие литиева мина, оповестява организация Beta .

Участниците в митинга развяват знамената на придвижването „ Екологичното въстание “ и транспаранти с разнообразни надписи.

Сред събралите се са уредниците от „ Екологичното въстание “, както и водачът на „ Заедно за Сърбия “ и Отворената гражданска платформа АКЦИЯ Небойша Зеленович.

Организаторите приканиха жителите на митинг, откакто мината на компания „ Рио Тинто “ беше заличена от УЗУ на град Лозница, като подчертаха, че това е „ една сполучлива стъпка “, само че към момента не имат вяра думата на управляващите.

Движението „ Екологично въстание “ упорства за отменяне на всички административни актове, разрешителни за местонахождение, решения и постановления, подписани с компанията, което съгласно тях официално и законно ще „ изгони “ тази компания от страната.

Те също по този начин упорстват за преустановяване на всички производства за прегрешения и наказателни каузи против жители, взели участие в блокади, както и наказателно гонене на всички „ насилия над протестиращи, както на Шабацкия мост, по този начин и на всички други места “.

През последния месец бяха проведени всеобщи блокади на повече от 50 места в Сърбия заради неодобрение от плана на „ Рио Тинто “, както и спорния закон за реквизиция, след което някои от предходните уредници се отдръпнаха от митинга.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР