Белград. Жителите на Лазарево, община Зренянин, селото в което на

...
Белград. Жителите на Лазарево, община Зренянин, селото в което на
Коментари Харесай

Srbija Danas: Жителите на село Лазарево, където беше арестуван Младич го обявиха за национален герой

Белград. " Жителите на Лазарево, община Зренянин, селото в което на 26 май 2011 година беше задържан военачалник Ратко Младич, побесняха след оповестяването на доживотната му присъда и го оповестиха за народен воин ", написа сръбското електронно издание " Srbija Danas ".
В репортаж от Лазарево " Srbija Danas " твърди, че локалните поданици имат желание да нарекат една от улиците в селото на името на сръбския военачалник.
" Харадинай го пуснаха, до момента в който Младич го осъдиха на пожизнен затвор. Това не е никаква правдивост, откакто остави кръволоците на независимост! ", считат селяните от Лазарево, тъгувайки за военачалник Младич.
Агенция " Фокус " напомня:
Началник-щабът на босненската сръбска войска военачалник Ратко Младич е считан за виновен за военните закононарушения по време на войната в Босна, за обсадата на Сараево, при която починаха повече от 10 000 души и за избиването на мюсюлманите в Сребреница. След подписването на Дейтънския кротичък контракт на 21 ноември 1995 година, съвсем 16 години военачалник Младич беше в неопределеност, до момента в който сръбската полиция го задържа под подправена идентичност на 26 май 2011 година в село Лазарево, община Зренянин и го съобщи на Трибунала в Хага.
Превод и редакция: Мариела Русева
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР