Белгийският вицепремиер и министър на външните работи Дидие Рейндерс заяви,

...
Белгийският вицепремиер и министър на външните работи Дидие Рейндерс заяви,
Коментари Харесай

Белгия упреква Тръмп за вчерашните събития в Газа

Белгийският вицепремиер и министър на външните работи Дидие Рейндерс съобщи, че решението на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила да реалокира посолството на своята страна в Израел от Тел Авив в Ерусалим е довело до вчерашното напрежение.

Рейндерс направи този коментар пред локални медии, откакто при митингите в линията Газа имаше десетки жертви и стотици ранени.

По неговите думи деянията на принуждение са неприемливи, а от Хамас са търсили провокация. Употребата на мощ от страна на Израел бе изцяло несъразмерна, добави вицепремиерът.

Според Рейндерс, най-добре би било казусът от през вчерашния ден да докара до интернационално следствие. Той уточни, че Белгия е изрично срещу преместването на посолството на Съединени американски щати.

Рейндерс приканва за обща европейска позиция и за връщане към договарянията с присъединяване на Съединени американски щати. По неговите думи за това ще бъде належащо време, само че решението е в обособяването на две страни.

Говорител на Европейската комисия означи през вчерашния ден, че Европейски Съюз има ясна и единна позиция за Ерусалим, изразена от Европейския съвет през декември. Преди половин година държавните и държавните ръководители от Европейски Съюз одобриха изводи, в които показаха, че резервират "твърдия си ангажимент за решението с две страни и по отношение на това позицията на Европейски Съюз за Ерусалим остава непроменена ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР