, белгийският министър-председател Александер де Кро остро разкритикува участниците във

...
, белгийският министър-председател Александер де Кро остро разкритикува участниците във
Коментари Харесай

И белгийският премиер изригна срещу протестиращите срещу Covid мерките

, белгийският министър-председател Александер де Кро остро разкритикува участниците във вчерашните митинги в Брюксел против противоепидемичните ограничения. Той разказа държанието на част от тях като " чисто закононарушение " , оповестиха локални медии, представени от Българска телеграфна агенция.

По неговите думи правото на митинг и свободата на изложение са значими, само че е недопустимо поради тях да се стига до принуждение, изключително против полицията. Насилието няма нищо общо с персоналната независимост, добавя Де Кро.

По данни на белгийската полиция в неделните митинги в столицата са взели участие най-малко 35 000 души, а дребна група целеустремено е провокирала вълнения. Медиите прецизират, че трима служители на реда са били ранени, а арестуваните до момента са 44 извършители на публичния ред.
 Хиляди на митинг в Брюксел против Коронавирус рестриктивните мерки
Хиляди на митинг в Брюксел против Коронавирус рестриктивните мерки

Напрежението се повишава

Миналата седмица белгийското държавно управление реши да върне част от старите противоепидемични ограничавания поради повишението на броя на заболелите. Предвижда се доникъде на декември всички, за които това е допустимо, да работят от вкъщи по 3-4 дни на седмица.

От идващия месец стартира слагането на трета доза ваксина на ваксинираните (близо 90 на 100 от пълнолетните). Властите показаха подготвеност , незабавно щом учените дадат утвърждение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР