Белгийският федерален прокурор е започнал разследване за изтичането на информация

...
Белгийският федерален прокурор е започнал разследване за изтичането на информация
Коментари Харесай

Прокурор разследва изтичането на информация за скандала с корупция в ЕП

Белгийският федерален прокурор е почнал следствие за приключването на информация в пресата, обвързвана със абсурда за корупция в Европейския парламент, заяви за Българска телеграфна агенция белгийската организация Белга, базирайки се на вестник " Тейд ". От прокуратурата потвърдиха, че се води следствие. Опасенията на белгийската прокуратура са, че приключването на информация може да заплаши следствието.

След като на 9 декември следователите организираха серия от обиски и арестуваха четирима обвинени, в печата се появи доста информация за следствието, както и изказвания на самите обвинени. Днес да вземем за пример стана ясно, че някогашната заместник-председателка на Европейския парламент Ева Кайли е признала, че татко ѝ е взел участие в укриването на част от парите, открити в дома ѝ.

Вчера белгийски медии оповестиха, че Франческо Джорджи, брачният партньор на Кайли, също е направил признания. Той е признал, че е бил част от организация, употребена от Мароко и Катар, за директна интервенция в работата на Европейския съюз. В самопризнанията си Джорджи твърди, че ролята му в организацията е била да се занимава с парите в брой.

Прокуратурата се притеснява, че изтеклата информация може да заплаши следствието и юристите на обвинените биха имали учредения да настояват, че правото на отбрана на техните клиенти е било нарушено или че обвинени, които към момента не са арестувани или разпитани, може да се възползват от изтеклата информация.

Всички юристи по делото и Федералната прокуратура показаха недоволството си от количеството приключването на информация. Днес белгийският федерален прокурор реши да стартира следствие за нарушение на професионалната загадка. В правосъдните среди поражда въпросът дали приключването не цели да се нанесе необратима щета на случая.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР