Белгийският държавен секретар за цифровизацията Матийо Мишел заяви, че ще

...
Белгийският държавен секретар за цифровизацията Матийо Мишел заяви, че ще
Коментари Харесай

И Белгия, Нидерландия, Германия обмислят да изтеглят Айфон 12 заради висока радиация

Белгийският държавен секретар за цифровизацията Матийо Мишел съобщи, че ще изиска телекомуникационният регулатор на страната да проучва евентуалните опасности за здравето, свързани с " Айфон 12 " (iPhone 12) на " Епъл " (Apple), откакто по-рано тази седмица Франция постанови да се спрат продажбите поради електромагнитна радиация над допустимите равнища, съобщи Ройтерс.

" Мое обвързване е да подсигурявам сигурността на всички жители ", сподели Мишел в официално съобщение по електронната поща, адресирано до Ройтерс.

" Епъл " разгласи през вчерашния ден, че " Айфон 12 ", пуснат през 2020 година, е сертифициран от многочислени интернационалните органи като подобаващ на световните стандарти за радиация, написа Българска телеграфна агенция.

Технологичният колос показва, че е дал на френския регулатор голям брой лични и направени от трета страна лабораторни резултати, които потвърждават, че устройството дава отговор на използваните международни разпореждания и стандарти. 

Ходът на Франция да спре продажбите на " Айфон 12 ", до момента в който " Епъл " позволи проблемите с радиацията, открити при два теста тази седмица, ускорява вероятностите за по-нататъшни забрани в Европа.

Германският мрежов регулатор (BNetzA) разгласи през днешния ден, че ще прегледа опасенията за радиация от " Айфон 12 " на " Епъл " за немския пазар, в случай че френското следствие напредне задоволително, добавяйки, че френската процедура ще даде насоки за Европа като цяло.

Френската национална организация по честотите (ANFR) заяви през вчерашния ден пред Ройтерс, че стопира продажбите на " Айфон 12 " във Франция, откакто проби са посочили електромагнитна радиация над допустимите равнища

" Федералната мрежова организация е в непосредствен контакт с виновния орган във Франция ", уточни регулаторът пред Ройтерс.

Нидерландският надзорен орган за цифровите услуги също разгласи, че преглежда въпроса и ще изиска пояснение от американската страна.

" Бързо се свързах с регулатора ни, с цел да желая разбор за евентуалната заплаха, която продуктът носи ", сподели Мишел, добавяйки, че е наредил на контролния орган да изследва всички смарт телефони на " Епъл ", както и устройствата на други производители на по-късен стадий. 

Изследователите са провели огромен брой изследвания през последните две десетилетия, с цел да създадат оценка на рисковете за здравето от мобилните телефони. Според Световната здравна организация не са открити никакви неподходящи резултати от използването на мобилни телефони.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР