Белгийските власти ще използват системата за наблюдение на интернет, прилагана

...
Белгийските власти ще използват системата за наблюдение на интернет, прилагана
Коментари Харесай

Белгия ще действа срещу безредиците със средствата за борба с тероризма


Белгийските управляващи ще употребяват системата за наблюдаване на интернет, прилагана в битката с тероризма, с цел да се опитат да се оправят със зачестилите вълнения в Брюксел, заяви министърът на вътрешните работи Ян Ямбон, представен от Българска телеграфна агенция в понеделник.

Засега управляващите не са изяснили дали сред трите случая от последните две седмици, в които младежи провокираха цялостен хаос в столицата, са свързани. Според Ямбон наподобява зад деянията на вандализъм има " система ".

Кметът на Брюксел Филип Клоз не е изцяло уверен в това, само че отбелязва, че виновниците са главно малолетни африкански имигранти, най-често с многочислени полицейски регистрации.

Миналата седмица белгийската полиция обособи звено за наблюдаване на спортния календар, с цел да може да се плануват дните, в които е допустимо поради спортна среща да се стигне до тежки нарушавания на публичния ред. Политици настояха за " нулева толерантност " към нарушителите на реда, както и да бъде направено нужното " младите още веднъж да имат боязън от полицията ".

След третия случай на разгром в Брюксел в границите на няколко дни медиите цитират оферти за използване на холандския опит и доближаване на полицията и учениците с чести срещи и диалози.

По последни данни в събота трийсетина младежи са се влели в позволено от управляващите шествие срещу насилието против дами. Непълнолетните африканци са чупили магазини, коли, улични знаци, спирки. Множество са свидетелствата за издевателства над инцидентни възрастни жители, получили удари или повалени на земята неоснователно.

Телевизионни кореспонденти и оператори на мястото на събитието не съумяха да осъществят обикновено директните си включвания и бяха прекъсвани и удряни в ефир. Няколко дни по-рано на сходно безчинство бе подложен кметът на Брюксел - началник на полицията в града - който в директен ефирен ефир бе апострофиран и бутан от маскирани младежи.

Първите вълнения този месец настъпиха след футболен мач, извоюван от тима на Мароко. Няколко дни по-късно френски юноша, прочут в ЮТюб, предложения свои почитатели в центъра на Брюксел и още веднъж се стигна до конфликти с полицията и разгром.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР