Белгийската столица организира няколко събития в чест на “дългогодишното приятелство

...
Белгийската столица организира няколко събития в чест на “дългогодишното приятелство
Коментари Харесай

Брюксел облече Манекен Пис в британски костюм

Белгийската столица провежда няколко събития в чест на “дългогодишното другарство сред Брюксел и британците”.

Брекзит към този момент е реалност и Обединеното кралство напуща Европейски Съюз публично на 31 януари 2020 година

Екологичен потенциал даде изрично “да” за излизането на Англия от Европейски Съюз

Пред кметството в града ще се извършва английска музика от Celtic Seven, Celtic Passion Pipe Band, the Hithhikers и the High Trees, с гайди и други обичайни принадлежности.

Освен това фасадите на постройките на централния площад Гран Плас ще бъдат осветени в цветовете на националния байрак на Обединеното кралство.

Символът на белгийската столица - Манекен Пис - към този момент е облечен в английски облекла, оповестява градската администрация, която припомня, че всички английски жители, които живеят в Брюксел си остават поданици на града.

Rendez-vous dès 16h sur la Grand Place pour rappeler que, quoi qu’il arrive, les milliers de britanniques habitant #Bruxelles resteront des bruxellois! Keep calm and stay welcome! pic.twitter.com/WxEE0j1nUy
— Philippe Close (@PhilippeClose) January 30, 2020
Известните в Лондон червени телефонни кабини и таксита, ще бъдат ситуирани в двора на кметството, а Шерлок Холмс и доктор Уотсън ще бъдат “нащрек”, с цел да се уверят, че всичко върви безпрепятствено.

В прессъобщението на общината се споделя още, че събитията имат за цел да покажат, че “в столицата на Европа постоянно ще има място, където всички британци са добре дошли”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР