Белгийската KBC Груп и базираната в Холандия NN Group постигнаха

...
Белгийската KBC Груп и базираната в Холандия NN Group постигнаха
Коментари Харесай

KBC Груп придобива бизнесa на холандската NN в България

Белгийската KBC Груп и основаната в Холандия NN Group реализираха съглашение "ДЗИ Животозастраховане " да придобие "NN Пенсионно обезпечаване ". Сделката предстои на регулаторно утвърждение и се чака да бъде финализирана в хода на 2021 година.

"Придобиването на пенсионния и животозастрахователния бизнес на NN в България разрешава на КВС Груп в България да разшири още повече богатата си палитра от банково-застрахователни оферти към клиентите, като я добави с висококачествени пенсионноосигурителни артикули, като в това време даде спомагателни благоприятни условия за кръстосани продажби на банкови и общозастрахователни артикули посредством метода за единна точка на продажба ", се споделя в формалната позиция на KBC Груп.

"NN България " развива своя пенсионноосигурителен и животозастрахователен бизнес от стъпването си на пазара през 2001 година Тя има 138 чиновници и потребителска база от над 400 000 физически лица и 400 корпоративни сдружения, както и почти 1 милиарда евро в активи под ръководство.

Белгийската банково-застрахователна група KBC участва в България с ОББ, ДЗИ, ОББ Интерлийз и други дъщерни сдружения. КВС Груп участва в българския финансов бранш от 2007 година През 2009 година KBC предефинира тактиката си и включи България като един от своите съществени пазари. Придобиването ще разреши на ОББ и ДЗИ да усилят в допълнение капацитета си за кръстосани продажби посредством тяхното към този момент добре позиционирано банково и застрахователно наличие на българския пазар, да обслужват повече клиенти и да се възползват от икономиите от мащаб и увеличената видимост.

"Тази договорка дава на нашите над 1.8 милиона клиенти достъп до пенсионно обезпечаване и спомагателни благоприятни условия за животозастраховане в допълнение към необятната ни гама от постоянни, сигурни и изцяло интегрирани финансови решения. Разширяването на активността ни в България, употребявайки компетентността и динамичността на ОББ и ДЗИ и предлагането на общи артикули и услуги, ще ни помогнe да реализираме задачите си, да диверсифицираме приходите си и да подсигурим триумфа си в бъдеще. Очаквам с неспокойствие да заработим в съдействие с новите си чиновници и мениджърски състав и съм уверен, че дружно ще затвърдим лидерската си позиция в услуга на всички наши клиенти и други заинтригувани страни “, съобщи Петър Андронов, кънтри управител на KBC за България.

Сделката напълно кореспондира със тактиката на KBC Груп, чийто фокус е върху самостоятелните клиенти, дребните и междинни предприятия и сдруженията със междинна капитализация на главните й пазари в Белгия, Чешка република, България, Словакия, Унгария и Ирландия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР