Белгия затвърди лидерската си позиция в Група “Н” на световните

...
Белгия затвърди лидерската си позиция в Група “Н” на световните
Коментари Харесай

Белгия почти спря Босна за плейофа, втори от Манчестър Юн с травма

Белгия затвърди лидерската си позиция в Група “Н” на международните квалификации в европейската зона с трагичен триумф с 4:3 над Босна и Херцеговина като посетител. “Червените дяволи” към този момент се бяха класирали за финалите и по тази причина срещата беше от голяма важност за домакините, които се борят за втората позиция. Тъй като обаче те са с едвам 14 точки, могат да се окажат и най-слабият втори отбор от всички групи и по този начин да не стигнат до заветните плейофи. От това пък щастливи ще са в отбори като Шотландия, Уелс и Република Ирландия.

Белгийците бяха без контузения Ромелу Лукаку, само че неприятната вест за Манчестър Юнайтед е, че контузия получи и Маруан Фелаини. Здравенякът напусна с болки в крайници още преди почивката, само че пък излезе на личен ход, без да имаше индикации за нещо съществено.

Тома Мюние изведе гостите напред след единствено 4 минути, само че още до антракта надъханите футболисти на Босна и Херцеговина откриха сили да извърнат посредством Харис Медунянин и Един Вишча.

Груба неточност при втория гол на домакините позволи Ян Вертонген, за който довечера беше специфична. Защитникът изравни върха на Ян Кулеманс за най-вече мачове за Белгия - 96, а напълно скоро и ще го усъвършенства.
Belgian history: Congratulations, @JanVertonghen! pic.twitter.com/p4iv2qhPa0
— B/R Football (@brfootball) October 7, 2017

Второто полувреме стартира с напън на белгийците и в 59-ата минута Миши Батшуай изравни, а в 68-ата Вертонген се реваншира с гол за 3:2 за своя тим.

Босненците отново съумяха да се върнат в борбата посредством Дарио Думич в 82-ата минута, само че незабавно по-късно Яник Ферейра Караско от Атлетико Мадрид заби победния гол за гостите.

В другия приключил дуел в тази група Естония смаза новобранеца Гибралтар с 6:0 като посетител, а от 21:45 часа стартират Кипър и Гърция.

В последните си мачове от групата след три дни Белгия приема Кипър, а Босна гостува на Естония.
#DeviloftheMatch = @CarrascoY21! #BIHBEL #RoadtoRussia #luminus pic.twitter.com/B77qMfpkbi
— BelgianRedDevils (@BelRedDevils) October 7, 2017

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА - БЕЛГИЯ 3:4
0:1 Мюние (4)
1:1 Медунянин (30)
2:1 Вишча (39)
2:2 Батшуай (59)
2:3 Вертонген (68)
3:3 Думич (82)
3:4 Караско (83)
МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА Мондиал 2018 9 кръг, събота 7 октомври  Босна и Херцеговина 3:4краен резулат  Белгия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР