Белгия връща още ограничения заради новия вариант на коронавируса. Ще

...
Белгия връща още ограничения заради новия вариант на коронавируса. Ще
Коментари Харесай

Белгия връща ограничения - затваря кина и театри

Белгия връща още ограничавания поради новия вид на ковид. Ще бъдат неразрешени множеството действия на закрито, свързани със занимания.

Няма ограничавания за събиранията за празниците, само че управляващите поучават хората да бъдат деликатни. Правителството се надява, че ограниченията ще забавят разпространяването на Омикрон и ще смекчат натиска върху лечебните заведения.

30 % от новите случаи на ковид в Белгия са с новия му вид. За съпоставяне в петък те са били едвам 10 на 100. Заради бързото разпространяване на Омикрон Белгия затваря кина, театри и концертни зали и множеството действия на закрито.

Изключение се прави само за визитите в музеи, библиотеки, фитнеси, а спортните надпревари ще са без аудитория. В магазините може да се пазари по двама, като децата не се вземат поради.

" Ясно е, че има мотив за безпокойствие. Имаме натрапен посетител и това е разновидността Омикрон. Не знаем някои неща за този вид. Има прекомерно доста неустановеност. Но и дребното, което знаем, не е добра вест ", съобщи Александър Де Кро, министър-председател на Белгия.

Няма ограничавания за броя на хората, които белгийците ще поканят вкъщи за празниците. Властите обаче поучават:

" Можем да честваме Коледа дружно, само че дано да ви припомня да бъдете допустимо най-внимателни. Трябва да ограничите броя на хората към масата. Не се събирайте на огромни групи. Направете си тест, проветрявайте колкото се може повече пространствата. И пазете най-уязвимите ", добави Александър Де Кро.

Новите ограничения влизат в действие в Белгия от неделя сутринта и ще се ползват до 28 януари.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР