Белгия ще върне общо 221,8 милиона евро на Атина в

...
Белгия ще върне общо 221,8 милиона евро на Атина в
Коментари Харесай

Белгия връща на Гърция около 222 милиона евро от лихви по гръцки ДЦК

Белгия ще върне общо 221,8 милиона евро на Атина в границите на съглашението за даване на облагите, които са осъществили централните банки от гръцките скъпи бумаги, оповестява организация АНА-МПА, като се базира на белгийския вестник " Еко ".

По време на рецесията през 2010 година Европейската централна банка е подхванала изкупуване на гръцки държавен дълг, което е разрешило на евросистемата (ЕЦБ и националните централни банки) да осъществят облаги. На 22 юни страните от еврозоната се споразумяха да върнат тези облаги на Гърция в границите на приключването на третата стратегия за финансиране на страната.

Превеждането на сумите ще се прави през декември и юни от тази година до 2022 година Сумите ще бъдат употребявани за понижаване на потребностите на Гърция от финансиране или за финансиране на вложения, които получат зелена светлина от кредиторите, напомня белгийското издание.

Сумите, които Гърция ще получи от обособените страни, към момента не са оповестени публично, само че " Еко " написа, че е получило тази информация от белгийското Министерство на финансите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР