Белгия ще унищожи 3,5 милиона ваксини срещу COVID-19 за 80,2

...
Белгия ще унищожи 3,5 милиона ваксини срещу COVID-19 за 80,2
Коментари Харесай

Белгия ще унищожи ваксини срещу COVID-19 за над 80 млн. евро

Белгия ще унищожи 3,5 милиона ваксини против COVID-19 за 80,2 милиона евро, заяви министерството на опазването на здравето, представено от локални медии. Уточнява се, че това се постанова поради приключването на годността на имунизациите.

Унищожените количества съставляват 6,45 на 100 от всички обезпечени от управляващите 54,3 милиона дози. При население от 11,7 милиона души, това демонстрира, че белгийските управляващи са платили за имунизирането с пет дози на всеки белгийски жител.

Белгийското здравно министерство декларира, че във всички страни от Европейски Съюз ще бъдат унищожени ваксини против COVID-19, само че някъде количествата ще бъдат даже по-големи.

Допълва се, че с изключение на имунизациите, в Белгия ще бъдат изхвърлени и други материали, свързани с отминалата пандемия като маски и комплекти за проучване – общо за 131 милиона евро. Медиите разясняват, че това са прахосани средства. 

Отбелязва се, че неотдавна бе реализирано съглашение с производителя на ваксини " Пфайзер " за ограничение на идващите доставки от имунизациите срещу коронавирус за тази година с две трети по отношение на авансово плануваните количества. Предвижда се останалата част от доставките да бъде разсрочена за идващите години.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР