Белгия - От 12 ч. днес до 5 април в

...
Белгия - От 12 ч. днес до 5 април в
Коментари Харесай

Нови ограничителни мерки за пътуване в няколко страни

Белгия - От 12 ч. през днешния ден до 5 април в Белгия влизат в действие нови ограничаващи ограничения. Постановено е жителите да останат в домовете си, с изключение на с цел да отидат на работа, да пазарят, да отидат на доктор, до пощата, до банката или за зареждане на колите си. Физическата интензивност навън е позволена и се предлага. На корпоративно ниво би трябвало да се провежда отдалечена работа за всички действия, където това е допустимо, без изключение. Ако това не е допустимо, се изисква съблюдаване на обществена отдалеченост, както на работното място, по този начин и при пътешестване до работното място. Ако използването на обществената отдалеченост не е допустимо, компанията ще би трябвало да затвори вратите си. В противоположен случай тя ще бъде глобена. Търговските обекти и магазините, с изключение на аптеките и питателните магазини (включително за животни) и книжарниците, ще бъдат затворени. Нощните магазини могат да останат отворени до 22 ч., като съблюдават разпоредбите за обществено разграничаване.

Пътуването в чужбина, което не се смята за наложително, е неразрешено. Пазарите са затворени. Полицията ще подсигурява за прецизното съблюдаване на тези ограничения. Границите няма да бъдат затворени, в случай че се съблюдават разпоредбите, само че не е целесъобразно да се пътува в границите на Шенгенското пространство без основателна причина.

Белгийските авиолинии краткотрайно анулират своите полети, считано от този петък, 20 март, без краен период.

В Швейцария влиза в действие изключително състояние в цялата страна до 19 април. Забранени са всевъзможни публични и частни събирания. Затворени са всички търговски и развлекателни обекти, като се изключи магазини за хранителни артикули и дрогерии, аптеки, банки, пощенски клонове, бензиностанции, администрация, ж.п. гари, както и болнични заведения.

Призовава се цялото население да съблюдава наложените ограничавания. Мобилизирани са 8000 военни, които ще подкрепят кантоните във връзка с логистиката на болничните заведени и сигурността. Има открита безвъзмездна гореща телефонна линия за популацията на трите национални езика и британски +41 58 463 00 00, всекидневно от 8:00 до 18:00 ч., както и гореща телефонна линия на трите национални езика и британски +41 58 464 44 88, всекидневно от 8:00 до 18:00 ч.

Полша - Министерството на външните работи на Република Полша приканва да се заобикалят всевъзможни пътувания в чужбина, когато не са нужни. На полско-германската граница се е образувало 34-километрово запушване. Три камиона наоколо до Брисен блокираха пътя и пасажерите не могат да стигнат до Полша. Препоръчително е водачите, които се насочат към Полша, да следват разнообразни направления - Олшина или Колбасково. Полицията предлага да се заобикаля и Секулар.

Литва - На този стадий са прекъснати интернационалните железопътни транспорти. Фериботите от Клайпеда до Швеция и Германия все още не са анулирани, само че разпоредбите за карантина и рестрикциите във връзка с влизане в страната остават. По информация на Министерството на превоза, поради затварянето на границата с Полша от полска страна завръщането в Литва е допустимо с ферибот от Кил, Германия.

Канада - От 12:00 ч. през днешния ден влиза в действие възбрана за пътешестване на непознати жители до Канада, като се изключи: хора с непрекъснато престояване в Канада, членове на фамилиите на канадски жители, дипломати, членове на самолетни екипажи, жители на Съединени американски щати и пасажери, преминаващи директно през Канада.

Всички пасажери, които демонстрират грипоподобни признаци, в това число канадски жители, няма да имат право да се качат на полет за Канада . На въздушните превозвачи се разпорежда задачата да ревизират здравословното положение на пасажерите преди качване в самолета.

От 00:01 ч. на 18 март 2020 година всички интернационалните полети от Европа, Азия, Африка и Южна Америка са пренасочвани само към следните 4 летища в страната: Торонто - летище " Лестър Пиърсън " ; Монреал - летище " Пиер Трюдо " ; Летището във Ванкувър; Летището в Калгари. Полетите сред Съединени американски щати и Канада остават.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР