Белгия може да предостави всички свои изтребители Ф-16 на Украйна,

...
Белгия може да предостави всички свои изтребители Ф-16 на Украйна,
Коментари Харесай

Белгия обмисля да даде всичките си изтребители Ф-16 на Украйна

Белгия може да даде всички свои изтребители Ф-16 на Украйна, заяви министърът на защитата Людивин Дедондер. Тя посочи в изявление за една от националните малките екрани, че Белгия разполага с " няколко десетки " такива машини. По данни в медиите Белгия има към 50 такива изтребителя, половината от които са в ремонт, съобщи Българска телеграфна агенция.

Доставката на Ф-16 за Украйна зависи от приемането на новите изтребители Ф-35 за Белгийските военновъздушни сили, уточни Дедондер. По-рано бе изяснено, че първите бройки от новите самолети се чакат до края на тази година.

Можем да решим да изпратим даже всички белгийски Ф-16 на Украйна, те са няколко десетки, съобщи Дедондер. По нейните думи се разисква даването на Киев на спомагателна военна помощ за 611 милиона евро. Белгия е осигурила на Украйна от началото на войната военна помощ за 280 милиона, посочи министърът.

Дедондер заяви, че белгийското държавно управление неотдавна е поръчало муниции за 1,2 милиарда евро, планува вложения в защитата за 11 милиарда евро до 2030 година и наемането на още 10 000 военнослужещи в идващите четири години. Попитана дали Белгия би трябвало да се готви за война, Дедондер съобщи, че не би желала да тревожи обществото. Няма признаци Русия през днешния ден да се готви за набези против други прилежащи страни, приготвяме се, въпреки че към този момент няма директна опасност за Белгия, сподели министърът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР