Белгиецът Витал Хейнен е новият старши треньор на вицешампиона на

...
Белгиецът Витал Хейнен е новият старши треньор на вицешампиона на
Коментари Харесай

Витал Хейнен: Какви са целите ми с Перуджа? Да побеждавам!

Белгиецът Витал Хейнен е новият старши треньор на вицешампиона на Италия Сър Сейфти (Перуджа). Тимът от Перуджа разгласи новия си ментор преди минути на формалния си уебсайт. Очаква се 50-годишният Хейнен, който изведе Полша до международната купа през 2018 година, а до предишния сезон водеше и немския Фридрихсхафен, да стартира работа със Сър Сейфти през октомври.
“Защо Перуджа? Заради 3 елементарни аргументи. Първата е президентът (Джино Сърчи). Когато разговарях с него, усетих незабавно съгласие и че имаме доста общи неща. Втората е Перуджа с града и нейната аудитория. Перуджа е град, който живее за волейбола и е място, което се развива доста бързо. Третата причина е тимът, който е от най-високо равнище. Един тим, стремящ се да завоюва всичко и най-много италианския шампионат, който е най-важната цел. В предишното съм имал досег до италианския волейбол. За мен прочувственият аспект е от доста значимо значение. Това е първият път, в който усетих, че е пристигнал моментът да дойда тук. Любопитен човек съм и обичам да върша промени. Беше невероятно да кажа “Не” на Перуджа”, бяха първите думи на Витал Хейнен.

“Играчите, които са част от националния тим, ги познавам доста добре. През годините се изправях против тях доста пъти. Очевидно е, че с всеки ще беседвам по друг метод. Засега мога да кажа, че най-важното нещо е да работим дружно, с цел да изградим тим, който да играе групово. Трябва да създадем един единен състав, който да има един дух. Всички аспекти за мен са доста значими. Ще бъда в Перуджа за началото на подготовката и след отговорностите ми с националния тим на Полша. Какви са задачите ми с Перуджа? Същите като тези на управлението - да побеждавам”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР