Белгиецът Давид Гофен хвърли голямата бомба на Финалите на световния

...
Белгиецът Давид Гофен хвърли голямата бомба на Финалите на световния
Коментари Харесай

Гофен обърна Федерер и е на финал в Лондон


Белгиецът Давид Гофен хвърли огромната бомба на Финалите на международния тур в Лондон, откакто в профил огромния любимец и международен номер 2 Роджър Федерер на полуфиналите. Гофен победи Федерер с 2-6, 6-3, 6-4, с цел да си обезпечи място в утрешния край.

В началото на седмицата белгиецът реализира незабравим триумф над водача в международната класация Рафаел Надал, а през днешния ден задачата му бе още по-тежка - да вземе първа победа над Федерер след шест следващи загуби до този миг.

Гофен стартира нерешително, до момента в който швейцарският маестро бе доста нападателен и акуратен през цялото време и реализира два пробива, с цел да вземе бързо първия сет. Седмият подложен в схемата обаче сподели темперамент и подвигна съществено равнището на играта си, с цел да вземе подаването на противника си и да вкара мача в решителен сет.
 Федерер не съумя да приключи сезон с купа от Лондон. Федерер не съумя да приключи сезон с купа от Лондон. / БГНЕС
В него Гофен взе ранен пробив, след което бе безусловно непогрешим и не сподели нерви от огромната сцена, в това число и когато сервираше мача, с цел да затвори мача и да реализира най-важната победа в кариерата си след час и 45 минути игра.

"Нямам думи, не мога да опиша по какъв начин се усещам. Толкова се веселя да изиграя подобен мач против Роджър, това е необикновен миг за мен. Не мога да го опиша", показа щастливият Гофен след дуела. Той не скри желанието си да не среща Григор Димитров утрешния край. "Ако сте гледали мачовете от тази седмица, знаете кого избирам да срещна утре", пошегува се белгиецът.

Вторият полуфинал сред Григор Димитров и Джак Сок стартира в 22:00 часа българско време. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР