Бележитият нападател на Левски от близкото минало - Емил Ангелов

...
Бележитият нападател на Левски от близкото минало - Емил Ангелов
Коментари Харесай

Бабангида: Наско Сираков е точният човек за Левски

Бележитият нападател на Левски от близкото минало - Емил Ангелов е на мнение, че Наско Сираков е точният човек, който да управлява столичния гранд и да го избави от тежкото състояние, в което се намира към днешна дата. Според Бабангида клубът е в епицентъра на война, в която с изключение на почтена жертва, е и най-потърпевш. Ето какво още сподели героят от " Синята приказка " пред сътрудниците от " Топспорт ".
Емо, с какво възприятие остана след тази минала седмица, която беше извънредно тежка за Левски?

- Шашнат съм от всичко това, което се получава, и то на всички места по националния ефир. Едва ли не футболен клуб Левски е някакво приблизително отборче, което може да се разнася от уста на уста и от медия в медия. За мен това е едно извънредно болно положение за клуба, за всички нас -бившите футболисти, за почитателите, и най-после се получават такива неща. Хиляда души се изредиха за акциите и стават много грозни неща.

Самият ти подписал ли си се в декларацията на някогашните футболисти и митове на Левски, които желаеха от Васил Божков и Георги Попов да върнат в клуба акциите от мажоритарния пакет?

- Никой до момента не ме е търсил. Най-вероятно не влизам в графата на легендите. Не са ме търсили и не съм взимал никакво отношение. Мога да кажа единствено, че желая по най-бързия метод Левски да бъде там, където му е мястото и всичко това да се реши.

Вчера Наско Сираков направи много мощно изявление в ефира на bTV, с което ненапълно сплоти " синята " общественост. Може ли той да влезе в ролята на избавител за клуба?

- Работил съм с Наско Сираков, помагал ми е много. Той, господин Батков и Станимир Стоилов са ми помогнали доста през годините. Изобщо да се развия като футболист, човек, персона...Той влиза в тази рубрика и в действителност може да помогне на Левски. Изключителен човек. Бих споделил, че тъкмо Сираков може да направи нещо положително. Не единствено, че през годините е потвърдил, че Левски е печеливш при него, просто като персона. Хората, които го познават, могат незабавно да схванат, че е извънредно квалифициран да управлява подобен огромен клуб. Аз съм твърдо " за " той да ръководи Левски. Изключвам това несъмнено, че през годините и господин Батков е бил съвършен. Това за мен е най-печелившият президент, който съм имал в миналото нищо, че съм играл толкоз години в чужбина. Мъри Стоилов пък ни построи като футболисти...Но отново споделям, аз съм за Наско Сираков.

Кои са най-силните му качества като началник, които ти би могъл да отличиш?

- Наско Сираков е индивидът, който на секундата ти споделя това, което вижда и преценя, че може да се случи за даден мач или футболист. Говоря от моя позиция, тъй като въпреки всичко аз съм бил футболист, когато той е бил шеф. Той е човек, който в действителност може да управлява клуба. Хладнокръвен е. Винаги през годините, когато сме имали някакви различия, сме разговаряли и ми е казвал точните думи, които да оказват помощ на даден човек. Имали сме и раздели - идва и ти споделя в очите " по този начин, по този начин... ". Той е от вида почтени хора, които в никакъв случай няма да те подведат.

Ще съумеят ли да изградят възможен добър тандем с Павел Колев? Двамата се познават сносно.

- Разбира се, че могат. Аз също познавам Павел Колев, когато беше основен редактор на " 24 часа ". По време на цялата " Синя Приказка " е бил доста покрай нас. В отлични връзки съм и с него. Това е човек, който в действителност може да помогне на тима и е помагал и преди този момент още. Много преди да е на този пост, който заема в този момент. Пак споделям, че ще са други нещата. Ще има други хора и те би трябвало да решат дали да остане на работа.

До 24 май " синята " общност си е сложила амбициозната задача да събере 1,5 млн. лв. за клуба. Възможна ли е съгласно теб тази задача?

- По принцип ще е сложна, тъй като Левски сега е във война, която той не заслужава. Футболният клуб е най-невинен от цялата обстановка. Най-вероятно ще е мъчно до 24 май, най-малко по този начин мисля. Но нека да бъркам!

Ти персонално оказал помощ ли си финансово на клуба или не искаш да афишираш нещо сходно?

- Не желая да разгласявам. Каквото е трябвало, когато е трябвало, съм оказал помощ. Не е хубаво и не е правилно да изричаме такива неща и информация. Който както е оказал помощ, го е направил от сърце за клуба. Но отново споделям - помагал съм на Левски.

Ако Левски има потребност от теб, би ли откликнал за работа в клуба, без значение от това дали става въпрос за първия отбор, или школата?

- Няма човек от нашето потомство, който да не е оказал помощ на клуба. Ние всички сме свързани с него. Мен като ме срещнат по моя край споделят: " Ей, Емо Ангелов - легендата на Левски ". Ние сме свързани с този клуб до живот и постоянно ще му оказваме помощ, няма да го оставим по този начин. Левски е дал доста на нас, ние също на него. Обичаме си почитателите, те обичат нас, така че няма да оставим нещата по този начин!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР