Беларуският президент Александър Лукашенко заяви, че е предупредил шефовете на

...
Беларуският президент Александър Лукашенко заяви, че е предупредил шефовете на
Коментари Харесай

Лукашенко не вярва Путин да стои зад смъртта на Пригожин – било непрофесионално

Беларуският президент Александър Лукашенко съобщи, че е предизвестил шефовете на съветските наемници Евгений Пригожин и Дмитрий Уткин да внимават за вероятни закани за живота им, оповестява " Ройтерс ".

Той акцентира, че бойците на ЧВК " Вагнер " ще останат в Беларус.

Руският президент Владимир Путин в началото се зарече да смаже протест на Пригожин през юни, като го съпостави с военновременните разтърсвания, сложили началото на революцията от 1917 година Часове по-късно обаче според което на Пригожин и някои от неговите бойци беше позволено да отидат в Беларус.

Лукашенко, който оказа помощ за сключването на съглашението, употребява затворнически диалект малко след протеста, с цел да каже, че е на съветските наемници, за който се твърди, че е пътувал в частния аероплан, разрушил се в сряда северно от Москва.

Днес беларуският президент съобщи, че Пригожин на два пъти е отхвърлил изразените от него опасения по отношение на вероятни закани за живота му.
 Бивш началник на Централно разузнавателно управление на САЩ поучава Пригожин да внимава с отворени прозорци
Бивш началник на Централно разузнавателно управление на САЩ поучава Пригожин да внимава с отворени прозорци

Напомняне, че мнозина критици на Путин починаха при необясними условия

Лукашенко уточни, че по време на протеста е предизвестил Пригожин, че ще " почине ", в случай че продължи похода си към Москва , на което по негови думи Пригожин отвърнал: " Майната му - ще умра ".

По негови думи, когато Пригожин и Уткин, който оказа помощ за основаването на " Вагнер " и също беше посочен като пасажер в разрушилия се аероплан, пристигнали да го видят, той ги предизвестил: " Момчета, внимавайте ".

Не стана обаче ясно по кое време се е състоял този диалог.

Лукашенко - както остарял прочут на Пригожин, по този начин и непосредствен съдружник на Русия, съобщи, че Путин няма нищо общо със самолетната злополука.

" Познавам Путин: той е разумен, доста спокоен, даже ленив. Не мога да си показва, че Путин го е направил, че Путин е отговорен. Просто е прекомерно груба и непрофесионална работа ", означи той.
 Пентагонът няма данни ракета да е свалила самолета на Пригожин
Пентагонът няма данни ракета да е свалила самолета на Пригожин

От Щатите не предложиха доказателства или спомагателни продробности

По-рано през днешния ден Кремъл съобщи, че догатките на Запада, че Пригожин е бил погубен по заповед на съветския водач, са като в същото време отхвърли да удостовери дефинитивно гибелта му, базирайки се на нуждата да се изчакат резултатите от анализите.

Лукашенко уточни, че

" Вагнер " е живял, " Вагнер " е жив и " Вагнер " ще живее в Беларус. Ядрото остава тук ", безапелационен бе той. " Докато имаме потребност от това звено, те ще живеят и работят с нас ".
 Лондон: ФСБ стои зад свалянето на самолета с Пригожин
Лондон: ФСБ стои зад свалянето на самолета с Пригожин

Британското разузнаване вижда блян у Путин да покаже престижа си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР