Беларуският президент Александър Лукашенко частично затвори сухопътните граници на страната,

...
Беларуският президент Александър Лукашенко частично затвори сухопътните граници на страната,
Коментари Харесай

Лукашенко частично затвори границите на Беларус

Беларуският президент Александър Лукашенко отчасти затвори сухопътните граници на страната, размени вътрешния министър и назначи трима чиновници по сигурността на нови позиции, в опит да затегне властта на фона на продължаващите седмици наред всеобщи митинги против ръководството му.

Минск наложи рестрикции по границите с Латвия, Литва, Полша и Украйна, базирайки се на пандемията от COVID-19 като формален претекст, съобщи „ Ройтерс “. Лукашенко е в спор със съседите си от Европейския съюз след извършените при започване на август президентски избори, чиято легитимност блокът отхвърли да одобри.

Крайните ограничения са въведени без авансово предизвестие. На колите, идващи в Беларус, е била наложена възбрана за влизане, а по думите на шефа на литовската гранична защита Рустамас Любаевас малко по-късно границата е била затворена за изходящи коли.

На този декор държавното управление на Лукашенко заяви, че Иван Кубраков, който като шеф на полицията в столицата на Беларус е управлявал репресиите против най-големите демонстрации, е новият министър на вътрешните работи. Неговият предходник Юрий Караев и още двама души са назначени на новаи длъжности като президентски помощници и инспектори, отговарящи за основни райони в страната.

Позицията на президента наподобява по-сигурна, откакто апелът за национална стачка от страна на опозицията не съумя да блокира стопанската система тази седмица.

Светлана Тихановска обаче съобщи, че дейностите на Лукашенко са знак на уязвимост. „ Режимът се самоунищожава. Както затварянето на границите, по този начин и идващите назначения са сигнали за намаляване на властта му. той взема непоследователни решения, тъй като е в суматоха “, сподели тя.

Над 16 хиляди души са били задържани от началото на гражданското неодобрение на след изборите на 9 август, с които президентът си обезпечи 6-и следващ мандат на поста.

Разпоредено е и укрепването на въоръжените доброволчески милиционерски елементи, които на доктрина към този момент съществуват, само че на процедура не са играли никаква роля в рецесията досега.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР