Беларуският лидер Александър Лукашенко, срещу чието управление от шест месеца

...
Беларуският лидер Александър Лукашенко, срещу чието управление от шест месеца
Коментари Харесай

Лукашенко и Путин обсъдиха двустранни въпроси и покараха ски в Сочи

Беларуският водач Александър Лукашенко, против чието ръководство от шест месеца има митинги, се срещна с съветския президент Владимир Путин и посочи тесните връзки сред страните им, съобщи ДПА.



" Не минава и ден, без нашите сътрудници да беседват един с различен и да вземат решение избрани проблеми ", сподели Путин на срещата, която се състоя в съветския курорт Сочи. След диалозите двамата отидоха да карат ски.

Ако се съди по показаната от държавната телевизия част от диалозите, митингите в Беларус не са били измежду обсъжданите въпроси; наблюдаващи чакаха Путин да повдигне тематиката за делото против една от изтъкнатите опозиционни фигури, Виктор Бабарико, който беше началник на беларуското поделение на " Газпромбанк ".

За последно двамата водачи се бяха срещали през септември, месец откакто президентските избори в Беларус, които съгласно мнозина са били манипулирани, провокираха всеобщите митинги, които не престават и до момента. Силите за сигурност дадоха отговор със мощ на демонстрациите, в които на моменти участваха стотици хиляди хора и при които бяха арестувани над 30 000 души, стотици бяха ранени, а няколко души починаха, цикъл, траял с месеци.

По това време Путин даде обещание на Беларус заем за милиарди; в този момент стопанинът на Кремъл споделя, че съдействието сред промишленостите на двете страни е по-важно от " директната финансова поддръжка " от Москва.

Русия упражни напън върху Лукашенко, който Европейският съюз повече не признава за президент, да реформира конституцията на Беларус.

Беларуската стопанска система е мощно подвластна от Русия, която доставя да вземем за пример петрол и газ. Москва преглежда финансово терзания си комшия като стратегически значима буферна зона във връзка с НАТО.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР