Беларуските военни самолети SU-24 са модифицирани да носят ядрени оръжия

...
Беларуските военни самолети SU-24 са модифицирани да носят ядрени оръжия
Коментари Харесай

Лукашенко: Беларуските SU-24 са модифицирани да носят ядрени оръжия

Беларуските военни самолети SU-24 са модифицирани да носят нуклеарни оръжия и Минск ще реагира неотложно, в случай че Западът му сътвори проблеми, съобщи президентът на Беларус Александър Лукашенко.

Той сподели още, че е съгласувал модернизацията на беларуските военни самолети с съветския президент Владимир Путин, заяви осведомителната организация " Белта ".

Беларус, която е правилен съдружник на Русия, не разполага със лични нуклеарни оръжия. Лукашенко не навлезе в детайлности за това по какъв начин може да се реализира прехвърлянето на оръжия от Москва, която употребява беларуската територия за провеждането на офанзивата против Украйна.

Белта цитира Лукашенко, който приказва за евентуална бъдеща опасност от прилежаща Полша, член на НАТО, като в същото време съобщи, че е убеден, че полските военни, за разлика от варшавските политици, схващат по какъв начин Минск може да отговори на това, което той назова възможна ескалация.

Като цяло забележките му наподобява се отнасяха до евентуална опасност от страна на Запада като цяло.

" Те (Западът) би трябвало да схванат, че в случай че изберат ескалация, никакви хеликоптери или самолети няма да ги спасят ", бе представен Лукашенко.

Всичко е готово ", сподели той, визирайки работата по модифицирането на беларуските военни самолети за носене на нуклеарно оръжие.

" Не е добра концепция да се ескалират нещата с Беларус, тъй като това би било ескалация със Съюзната страна (на Русия и Беларус), която има нуклеарни оръжия. Ако те стартират да основават проблеми... отговорът ще бъде неотложен ". /БГНЕС. Ройтерс
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР