Беларуската опозиционна лидерка и бивша кандидатка за президент Светлана Тихановска

...
Беларуската опозиционна лидерка и бивша кандидатка за президент Светлана Тихановска
Коментари Харесай

Тихановска: Лукашенко няма избор!

Беларуската опозиционна лидерка и някогашна кандидатка за президент Светлана Тихановска прикани протестиращите да продължат и съобщи в изявление за Франс прес, че президентът Александър Лукашенко няма избор, с изключение на да стартира разговор с опозицията.

Тихановска увери, че беларуските жители са преодолели страха си и добави, че решението на Лукашенко да ускори ограниченията за сигурност по западната граница е "опит да ни отклони от вътрешните проблеми ".

"Толкова съм горда, че в този момент, след 26 години боязън, беларусите са подготвени да пазят правата си ", съобщи водещата опозиционна лидерка в литовската столица Вилнюс, където потърси леговище след президентските избори на 9 август, които твърди, че е спечелила.

"Призовавам ги да продължат, да не се стопират, тъй като в този момент е в действителност значимо да останем единни в битката за правата си ", акцентира Тихановска. За на следващия ден в Беларус са планувани огромни митинги.

"Те би трябвало да схванат, че ние не сме протестно придвижване. Ние сме народът на Беларус, ние сме болшинство и няма да си тръгнем. Вече не ни е боязън ", добави 37-годишната учителка по британски. Според нея президентът няма избор, с изключение на да стартира разговор с опозицията. Но този разговор би трябвало да стартира допустимо най-скоро, "за да не се задълбочи рецесията ", предизвести тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР