Беларус ще получава газ от Руската федерация на най-ниската цена

...
Беларус ще получава газ от Руската федерация на най-ниската цена
Коментари Харесай

Разбраха се! Стана ясно какво е получил Лукашенко след бунта на Пригожин

Беларус ще получава газ от Руската федерация на най-ниската цена в света за трети страни до 2031 г. Това каза посланикът на Беларус в Русия Дмитрий Крутой в изявление за съветското издание на РИА Новости.

Според дипломата решението за установяване на минималната цена на газа за Беларус по дълготраен контракт с Газпром е взето персонално от съветския президент Владимир Путин.

„ По отношение на ценообразуването президентите се споразумяха формулата, която беше в действие през последните три години, да бъде продължена за идващия тригодишен интервал – до 2026 година “, добави посланикът.

Дмитрий Крутой загатна и желанието за основаване на обединен газов пазар на Руската федерация и Беларус. Според него преди декември Путин и Лукашенко би трябвало да бъдат осведомени за методологията, която ще разреши да се сближат формулите за пресмятане на цената на газа, като се вземе поради разликата в структурите на стопанските системи на двете страни.

Изявлението на Крутой беше направено малко след края на военния протест на ЧВК Вагнер в Руската федерация, който беше организиран с посредничеството на Александър Лукашенко.

Припомняме, че на 25 юни представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че наказателното дело против Евгений Пригожин ще бъде прекъснато, след което той ще „ замине за Беларус  “. Той също по този начин съобщи, че няма да има гонене на наемниците от ЧВК " Вагнер ".

Писахме също, че на 26 юни Евгений Пригожин е бил видян в Минск. Социалните мрежи настояват, че създателят на ЧВК " Вагнер " е отседнал в един от столичните хотели след договаряния с Александър Лукашенко.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР