Беларус не може да обърне гръб на Русия и се

...
Беларус не може да обърне гръб на Русия и се
Коментари Харесай

Тихановска: Беларус се нуждае от добри отношения с Русия

Беларус не може да обърне тил на Русия и се нуждае от положителни връзки с Москва, съобщи през днешния ден беларуската опозиционна лидерка в заточение Светлана Тихановска по време на посещаване в Полша, представена от Ройтерс.

По време на изявление на стопански конгрес в Карпач в Полша Тихановска сподели също, че всяка страна ще би трябвало да реши, признава ли Александър Лукашенко за беларуски президент след приключване на настоящия му мандат на 5 ноември.

Опозиционерката не изключва опцията в бъдеще да се обърне за помощ в решение на обстановката в Беларус към интернационалните медиатори, сподели самата тя по време на икономическия конгрес, съобщи ТАСС.

"Ако забележим, че в близко бъдеще няма шансове за начало на разговор, то ще желаяме помощта на европейските страни. Ще създадем това намерено ", добави Тихановска и още веднъж акцентира, че "всичко, което в този момент се случва в Беларус е вътрешен въпрос ". "Трябва сами да решим този проблем ", сподели опозиционерката и добави: "Смятам, че всички демократични страни поддържат беларуския народ и желаят да оказват помощ в битката за нашите права.

Благодарни сме за помощта, само че молим всички страни да почитат нашия суверенитет ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР