Беларус може да понесе сериозни санкции от ЕС. Последните събития

...
Беларус може да понесе сериозни санкции от ЕС. Последните събития
Коментари Харесай

Очакват се безмилостни санкции от ЕС към Лукашенко

Беларус може да понесе съществени наказания от Европейски Съюз. Последните събития на беларуско-полската граница се разискват на всички места - сега в европейските столици се преглеждат разновидности за нови наказания против Минск. Предвижда се търсене на отговорност от следващите чиновници, да се ограничи съдействието с самолетните компании, пренасящи мигранти, и даже да се опита сделка с Москва, която, както се счита, е застраховката на беларуските управляващи, подкрепяйки политиката на Александър Лукашенко във всичко, написа

Според мен всичко това са полумерки, които няма да доведат до нищо. Използването на тактичност на експанзия против съседите от страна на формалните управляващи в Минск би трябвало да допуска доста по-радикален отговор.

Трябва да се изхожда от две съществени точки.

Първо, би трябвало да забравим претекстовете, че глобите не водят до нищо. Зависи какво и във връзка с кого, бих споделил. В това отношение Беларус е съвсем съвършен обект: Западът няма съществени стопански ползи в тази страна (за разлика от Русия) и по никакъв метод не зависи от Минск. Следователно ударът може да се нанесе с оптималната мощ и с разнообразни принадлежности.

1. На първо място, това би трябвало да се отнася до придвижването на хора и артикули: с Беларус и през нея би трябвало да се спре всяка транспортна връзка, както и всевъзможни търговски интервенции, в това число доставка на всевъзможни артикули - от медикаменти до аварийни елементи.

2. Това ще бъде мощен удар за стопанската система на републиката, както и за Русия: съвсем 23 от сухоземната търговия на Русия с Европа минава през Беларус.

3. Необходимо е също по този начин изцяло да се спрат всички финансови транзакции, в това число обслужване на карти, издадени от беларуски банки, и трансгранични преводи, в това число тези, осъществявани посредством системите Western Union и Moneygram.

4. И най-после, може да бъдат анулирани SSL документи на беларуски интернет снабдители, което ще докара до цялостен срив на банковата система, бюджетния развой и разплащанията сред предприятия (Русия в този случай не може да помогне, защото няма нито една компания, която да издава такива документи от най-високо ниво).

С други думи, Западът няма нищо - с изключение на личната си колебливост - което да попречи на налагането на наказания, които могат освен да унищожат стопанската система, която шизофренният деспот счита за своя, само че и да основат осезаеми проблеми на Кремъл.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР