Беларус, който по-рано тази седмица изгони един полски дипломат, днес

...
Беларус, който по-рано тази седмица изгони един полски дипломат, днес
Коментари Харесай

Още двама полски дипломати бяха експулсирани от Беларус

Беларус, който по-рано тази седмица изгони един полски посланик, през днешния ден експулсира още двама, откакто Полша изгони белоруски посланик в ход „ танто за танто “.
В изказване беларуското външно министерство съобщи, че е направило това " по отношение на несъразмерната, асиметрична и разрушителна реакция на Полша ". То добави, че се придържа към решението си т поради присъединяване му в събитие в чест на полските бойци, които са се борили както против немската, по този начин и против руската окупация по време на Втората международна война, само че също по този начин е било ориентирано към беларусите по време на Втората международна война.
 Лукашенко позволява да има референдум за нова конституция при започване на 2022 година Лукашенко позволява да има референдум за нова конституция при започване на 2022 година
Александър Лукашенко, който ръководи Беларус от 26 години, очерта вероятния път за своето овакантяване на властта. " Основното изискване е м...
Отношенията сред Беларус и съседката му Полша са обтегнати след през август против преизбирането на беларуския водач Александър Лукашенко. Полша, членка на Европейски Съюз, приюти беларуски деятели, които избягаха през границата, с цел да избегнат репресиите против опозицията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР