Беларус и Русия са съставили списък с електронни компоненти от

...
Беларус и Русия са съставили списък с електронни компоненти от
Коментари Харесай

Беларус изпраща по списък ключови електронни компоненти на Русия

Беларус и Русия са съставили лист с електронни съставни елементи от сериозно значение и беларуските предприятия към този момент са почнали доставките им. Това съобщи президентът на Беларус Александър Лукашенко по време на държавна конференция за разискване на вероятностите за развиване на микроелектронната промишленост, оповестява БелТА.

През юни предходната година той още веднъж сходен конгрес и главните посоки на работа бяха избрани още тогава, като бяха регистрирани компетенциите и опциите на беларуските производители в изискванията на санкционен напън.

На днешната конференция стана ясно, че Беларус и Русия са изготвили лист на сериозните съставни елементи, които ще се създават от беларуските предприятия. Освен това е създадена пътна карта за асимилиране на производството им.

" Вече започнахме да доставяме редица елементи на съветски предприятия. Подписано е съглашение за основаване на съвместен беларуско-руски център за разработка и произвеждане на фотолитографски маски. Това ще даде опция за взаимна научноизследователска и развойна активност и ще понижи зависимостта на беларуските и съветските консуматори върху вноса ", изясни Лукашенко.

Правителството също по този начин утвърди стратегия за ориентиране на развиването на микроелектронната промишленост на Беларус до 2030 година Държавният глава съобщи, че желае отчет по отношение на това какъв брой добре изчислени и амбициозни са вероятностите, както и за сегашния метод към бъдещото развиване на промишлеността.

" Какво друго е належащо, за да се издигне производството на по-високо софтуерно равнище? Бих желал също да науча по какъв начин напредва производството по листата с електронни съставни елементи, от които се нуждае съветската индустрия ", изреди Лукашенко.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР