Беларус и Иран трябва да работят в по-тясно сътрудничество, за

...
Беларус и Иран трябва да работят в по-тясно сътрудничество, за
Коментари Харесай

Лукашенко: Беларус и Иран трябва заедно да устоят на атаките на САЩ и Запада

Беларус и Иран би трябвало да работят в по-тясно съдействие, с цел да противодействат на офанзивите на Съединени американски щати и Запада, в това число на фона на рецесията в Близкия изток. Това сподели президентът на Беларус Александър Лукашенко на среща с първия вицепрезидент на Иран Мохамад Мохбер.

" Ситуацията в света се нажежава. Кризата в Близкия изток способства за това, че недружелюбни към нас страни - Съединените американски щати и Западът - непрекъснато насочват острието на този спор против Иран. Усещате го по-добре ", сподели Лукашенко, представен от организация БелТА.

„ Нашият отговор е един: би трябвало да работим по-тясно един с различен, да си сътрудничим дружно, с цел да се противопоставим на тези офанзиви “, добави Лукашенко.

Лукашенко означи, че опитът на Иран в противодействието на глобите е значим за Беларус.

„ Знаете обстановката, в която се намира Беларус. Това е почти същата обстановка, в която се намирате и вие. Натискът върху нашите страни е невиждан, само че вие към този момент се научихте да му устоявате до известна степен и вашият опит е доста значим за нас “, съобщи още Лукашенко.

 „ Ако сме се договорили за нещо, то би трябвало да бъде изпълнено в точния момент. За нас най-важни са не глобите и натискът, а времето. И никога не можем да го загубим поради бюрократични пречки ", разяснява Лукашенко.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР