Бел Кауфман (1911- 2014) е американска писателка, автор на романа

...
Бел Кауфман (1911- 2014) е американска писателка, автор на романа
Коментари Харесай

Любопитството - условие за дълголетие

Бел Кауфман (1911- 2014) е американска писателка, създател на романа „ Нагоре по стълбата, която води надолу ", внучка на известния публицист Шалом Алейхем.
Бел си спомня за изключителния си дядо: „ Когато вървяхме с него, той споделяше: колкото по-здраво ме държиш за ръката, толкоз по-добре пиша. Стисках дланта му с всички сили. Така че имам заслуга книгите му да са толкоз прелестни. Той ни даде обич и смях. Не единствено на нас, само че и на цялото човечество. Той обичаше простолюдието. И настояваше хората да се смеят, просто по този начин, по този начин да се каже - на заем, в очакване на смешка, която към момента не съществува. Той изпревари времето си, потвърждавайки: смехът удължава живота. "
Бел Кауфман доживява до 103 години. До края на дните си тя резервира яснотата на мозъка си, наподобява необикновено изискана, облича се с усет, обожава високи токчета и стилните очила. Не напуща къщата без грим, посещаваше танцово студио един път седмично. На 100-годишна възраст тя към момента води курс по еврейски комизъм в Hunter College в Ню Йорк.
На въпрос за тайната на нейната неувяхваща младост, Кауфман дава отговор с думите на дядо си: „ Трябва да живееш, даже и това да убива “, а по-късно прибавя: „ Трябва да си любопитен и да искаш да знаеш всичко за другите хора, изкуството, книгите. И не мислете от самото начало за себе си и че скоро ще умрете. Винаги би трябвало да се качвате нагоре по стълбата. Където и да води тя. "
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР