Бежански лагер на сирийско-турската граница.Случващото се с милионите сирийски бежанци,

...
Бежански лагер на сирийско-турската граница.Случващото се с милионите сирийски бежанци,
Коментари Харесай

Проф. Чуков: Животът на милионите бежанци, струпани на сирийско-турската граница ще се влоши след земетресенията

Бежански лагер на сирийско-турската граница.
Случващото се с милионите сирийски бежанци, струпани в лагери на турско-сирийската граница е покруса. Досега те живееха по един ужасяващ метод, а в този момент, след земетресенията ще бъде още по-ужасно. Превърнали са се в хора забравени от Бога. Това сподели арабистът професор Владимир Чуков за ДЕБАТИ.бг.

„ Тези хора са живели, живеят и ще продължат да живеят с филантропичната помощ, която им се оферираше с години. Те са привикнали да живеят по този метод “, изяснява той.

Проф. Чуков припомня, че е имало апели от някои турски анализатори и коментатори Турция да вдигне възбраната за миграция от Сирия към Турция, защото някъде от към година тя се ползва по-строго, поради мощната антиимигрантска изразителност в Турция.

„ Антиимигрантската изразителност бе засилена, изключително поради изборите, макар че не е ясно дали те въобще ще се състоят на 14 май, тъй като се сходни гласове все по-често стартират да се чуват. Засега обаче, решение няма “, добавя той.

Какво се случва в Сирия; кои са най-засегнатите зони; по какъв начин сирийската общественост у нас оказва помощ на своите сънародници и стига ли изпращаната помощ – четете на следващия ден в специфичното изявление на ДЕБАТИ.бг с проф. Владимир Чуков.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР