Бежанската криза от Украйна оказва сериозно влияние върху наемния пазар

...
Бежанската криза от Украйна оказва сериозно влияние върху наемния пазар
Коментари Харесай

Продължава ръстът в търсенето на имоти под наем във Варна

Бежанската рецесия от Украйна оказва съществено въздействие върху наемния пазар на недвижими парцели в града, регистрират специалисти. Около 60-70% от всички търсещи жилища чартърен сега са украинци. Предпочитаните региони за тях за Приморски парк и квартали покрай морето. Не без значение е и съществуването на зеленина, детски площадки, учебни заведения и детски градини. Основният контингент търсещи жилища са фамилии на моряци, учители и IT експерти, идващи от Киев, Одеса, Мариупол и Николаев. Рядкост са представителите на българската диаспора в Украйна.

„ Отчитаме два вида консуматори, едните търсят нискобюджетни парцели чартърен за настаняване, само че не липсват и хора с интерес в сегмента на първокласните парцели. Украинците идват с цялото си семейство – баби, дядовци, деца, домашни любимци и тези от тях, които могат да си разрешат по-луксозен парцел сигурно се преценяват с потребностите си и избират огромни жилища, оборудвани с всичко належащо. Забелязваме, че измежду желаните за тях екстри са съществуването на вана и подово отопление. Не липсва и търсене на къщи чартърен. “ – показа Кристина Кръстева, маркетинг управител в организация за недвижими парцели Явлена Варна.

Средният бюджет отделян от украинците за наем на жилище във Варна е 600 евро. като той се оказва задоволителен, с цел да открият подобаващ за тях дом. Наемодателите от своя страна стартират да преглъщат първичните терзания що се отнася до събирането на такси за консумативи и краткосрочния интервал, за който жилищата могат да бъдат наети и все по-смело отдават парцелите си на украинци. За своя сигурност обаче, изискуемият авансово депозит е на цената два наема на съответното жилище. Експертите прецизират, че все още търсенето за съответни критерии надвишава предлагането и скоро могат да се чакат нови равнища на наемните цени за Варна, изключително в сегмента на първокласни парцели.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР