Бедственото положение в Община Царево продължава, след решение на кризисния

...
Бедственото положение в Община Царево продължава, след решение на кризисния
Коментари Харесай

РЕЗУЛТАТ ОТ ПРОБИТЕ: Водата в Община Царево остава негодна за пиене

Бедственото състояние в Община Царево продължава, след решение на спешния щаб на място. Водата на територията на Черноморската община остава негодна за пиянство и битови потребности.

Пробите за качеството й, които Регионалната здравна ревизия е взела, към момента са с неприятни индикатори. В сряда се чакат да бъдат подготвени пробите за микробиология.

Утре се чака да се възвърне централното водоподаване. От Регионалната здравна ревизия поучават и туристите да не се влизат в морето. От микробиологична позиция водата възвръща своето качество. Всеки ден с всяко взимане на пробите те стават по-чисти, споделиха от локалното РЗИ.

„ Водата се изследва и за микробиология, и за физико-химични индикатори. Ежедневно наблюдаваме мътността. Този индикатор се въздейства от качествата на водата в язовира и самото пречистване”, сподели доктор Мариана Кофинова.

Целта е да се види дали изчистването на водата е задоволително и дали са приведени в сходство. Има леко превишение и на тежките метали – манганът се появява вследствие на гнилостни процеси, посочи доктор Кофинова пред " Нова ".

До момента размерът на вредите се прави оценка на над 30 милиона лв., само че всеки ден постъпват нови сигнали за провали. Продължават и ремонтите по възобновяване на разрушената инфраструктура. Пороите активизираха и свлачището на крайбрежната алея в Ахтопол.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР