Бедственото положение в община Царево продължава. Лоши са резултатите от

...
Бедственото положение в община Царево продължава. Лоши са резултатите от
Коментари Харесай

Новите проби на водата в района на Царево – мътност и микробиологично замърсяване

Бедственото състояние в община Царево продължава. Лоши са резултатите от пробите на питейната и морската вода, оповестиха от Регионалната здравна ревизия в Бургас.

Остава възбраната за консумация на питейна вода, както и апелът да не се влиза в морето. А в Ахтопол пороите задействаха срутване на земни маси на пет места в града.

След наводненията в община Царево и вторите проби, взети за разбор, демонстрират, че морската и питейната вода имат влошени индикатори.
Директорът на Регионалната здравна ревизия в Бургас доктор Георги Паздеров разясни:„ В множеството обитаеми места там, откъдето вземахме (проби), освен РЗИ, само че и ВиК, имаме висока мътност на водата. И микробиологично на доста места не е добре. Днеска ги потретваме пробите –  както за морската, по този начин и за питейната вода. За питейната вода остава възбраната.  А другояче за морската вода са неприятни пробите за цялата община Царево. Има и Ешерихия коли, и ентерококи, доста “.Продължават и сигналите изхвърлени от морето удавени животни. На тях се реагира незабавно, а регионите се почистват, сподели кметът на Ахтопол Станислав Димитров:„ Изкарахме кучета, свине и всичко това е почиствано. Там, където имаме стигнал, сме реагирали, по поради допустимо най-бързия метод и казусът е бил отхвърлен “.Междувременно  в Ахтопол проливните дъждове задействаха на пет места срутване на земни маси. Четири от тях са по крайбрежната алея: „ Трябва да се допитаме до органите, които могат да дадат съответно мнение, и затова да вземем съответно такова решение: Геозащита – Варна, още веднъж ще потърсим тяхното съдействие  и тяхната помощ “, сподели кметът.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР