Бедствено положение е обявено тази нощ в община Камено, област

...
Бедствено положение е обявено тази нощ в община Камено, област
Коментари Харесай

Една жертва и бедствено положение след дъждовете в Бургаско

Бедствено състояние е оповестено тази нощ в община Камено, област Бургас.

Усложнено е ситуацията и в общините Карнобат и Созопол.

В разследване на проливните дъждове са се образували високи приливни талази, които са заляли пътища и жилищни постройки в селата Полски извор, Ливада, Тръстиково, Черни връх.

На телефон 112 са постъпили 77 сигнала за бедстващи хора, поискали евакуация.

Постъпил е и сигнал за удавен човек , само че към сегашния миг самоличността му не е открита. По информация на кмета на село Камено приливната вълна е отнесла индивида, до момента в който е спал в къщата си. Още един човек се търси.

Поради размера и силата на приливната вълна достъпът до потърпевшите е извънредно сложен. На места пътните знаци и табелките на обитаемоте места са залети от вода.

На мястото на бедствието от нощес е и регионалният шеф Вълчо Чолаков. 8 eкипа на пожарната са на терен, в спасителлните дейности са се присъединили и водолази, тежка техника и верижна машина " Амфибия ".

Има обитаеми места без електричество - селата Черни връх, Тръстиково, Равнец, Ливада, Желязово, Полски извор. Екипи на ЕВН да на място, само че мъчно доближат до местата на повредите.

В селата Чукарка и Драгово, също е прекратено електроподаването.

Наводнени и непроходими са пътищата с. Извор -с. Зидарово, община Созопол и пътят Бургас- Средец, в правата Меден Рудник - село Черни връх, Полски извор -Тръстиково.

Община Бургас също разгласи отчасти бедствено състояние. Шефът на Пожарната комисар Василев, кметовете на община Камено и село Черни връх също са на терен в засеганатите региони.

Обстановката е динамична и се трансформира непрекъснато.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР