Бедствено положение бе обявено в исперихското село Лъвино, което бе

...
Бедствено положение бе обявено в исперихското село Лъвино, което бе
Коментари Харесай

Смерч отнесе покривите на 150 къщи в исперихското село Лъвино

Бедствено състояние бе оповестено в исперихското село Лъвино , което бе ударено от смерч, траял малко повече от пет минути и съпроводен от дъжд, заяви Българска телеграфна агенция.

Новоизбраният кмет на община Исперих, инж. Белгин Шукри, осведоми, че решението е взето след съвещание на Общинския спешен щаб.  Смерчът е станал причина за разрушаването на покривите на повече от 150 къщи и повали над 10 електрически стълба.

Възникналите повреди оставиха Лъвино и още десетина села без ток. " Електроразпределение - Север " е на терен и към този момент се работи по възобновяване на електрозахранването, като в Лъвино тези старания ще продължат дълго време заради мащаба на вредите.

Кметът акцентира дейното присъединяване на всички държавни институции, в това число полицията, пожарната, регионалната администрация и комуналните служби, които са на място и оказват помощ.

За наслада, съгласно кмета Шукри, няма потърпевши хора . Въпреки повредите, множеството от жителите на село Лъвино са решили да останат в своите домове, до момента в който други са настанени при своите фамилии и другари. Общината е предложила опция за настаняване и в някогашната детска градина, в случай че се наложи.

Очаква се на следващия ден да бъде образувана комисия, която ще организира оглед на понесените вреди и ще оцени нуждата от спомагателни запаси за възобновяване на естествения живот в потърпевшите региони.
 Оранжев код за рисково време за цяла България
Оранжев код за рисково време за цяла България

Прогноза за времето
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР