Бедстващите 12 деца в наводнената пещера в Тайланд са принидени

...
Бедстващите 12 деца в наводнената пещера в Тайланд са принидени
Коментари Харесай

Водолаз от Тайланд: Нито едно дете в историята не е правило такова гмуркане в пещера

Бедстващите 12 деца в наводнената пещера в Тайланд са принидени да създадат гмуркане, което нито едно дете до момента предписание, разяснява пред Би Би Си един от водолазите в избавителната интервенция Иван Караджич. Не може да се чака 11-годишни да могат да се гмуркат в пещери, изяснява той.

Досега осем от децата бяха извадени живи и са настанени в болница. Другите четири и треньорът им са още вътре. Един гмуркач почина по време на акцията.

Задачата на Караджич е да следи един извънредно сложен сектор на към половината път до изхода, да заменя бутилките с О2 и да направлява водолазите.

Мястото е извънредно рисково и с нулева видимост. Единствената светлина е от фенерчетата на водолазите. Не е изключено даже експертите да изпаднат в суматоха в тези условия, а интервенцията се затруднява и от непрекъснати проблеми с оборудването. Спасителите постоянно създават проект B и C, в случай че нещо не сработи, изяснява Иван Караджич.

Не мога да спра да се очаровам какъв брой страхотни са тези деца, необикновено мощни, не е за поверие, прибавя той.

Когато забелязал, на към 50-ина метра от него, да се задават първото избавено дете и спасителят, не бил сигурен дали водят дете или ранен водолаз. Толкова се зарадвах, когато видях, че детето е живо и диша, споделя Иван.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР