Бебенце на 40 дни остана без майчина кърма заради коронавируса.

...
Бебенце на 40 дни остана без майчина кърма заради коронавируса.
Коментари Харесай

Семейство с пет деца дели една стая, оцелява със 100 лева

 Бебенце на 40 дни остана без майчина кърма поради ковид. Семейството на Петър и Дани има пет деца, като най-мъничкият - бебето Васко, е на малко над месец. Заради ковид обаче таткото остава без работа, а петте му деца и брачната половинка му Дани разделят една стая и оцеляват със 100 лв. на месец. За следващото унищожено от пандемията и неналичието на средства семейство описват от екипа на " Подай ръка. Заедно за по-добро бъдеще ".

Именно те трогват с историята на новороденото момченце, което няма по какъв начин да бъде хранено. На мама Дани от напрежението, неналичието на средства и грижите за останалите четири дечица кърмата секва. А пари за приспособено мляко родителите нямат. Причината - бащата губи работата си поради пандемията, а грижите по 9-годишния Денис, бебенцето Васил, петгодишния Боран, 6-годишния Стефан и Борислав, който е единствено на година, не се трансформират.

Дани разчита на майчинските, само че защото от общо 600 лв. месечно фамилията заплаща 500 лв. наем и сметки, оцеляването е на ръба. От организацията незабавно реагират и занасят дрешки и хранителни артикули. Отказват да дадат координати на фамилията, защото в обществените мрежи родителите са остро нападнати, че " имат толкоз доста деца ". Реално обаче допреди 4 месеца обстановката е радикално друга.

Семейството е със постоянни приходи, децата са нахранени, на ярко и топло. Сега обаче Дани и Петър изнемогват. " Бащата има незабавна потребност от работа, с цел да могат да си стъпят на краката. Едно от дечицата - Боран, има потребност от логопед, защото има проблеми с говора! Имат потребност от приспособено мляко, написа " България през днешния ден ".

Въпреки компликациите в фамилията дечицата са усмихнати, доста положителни и умни ", споделят благодетелите. Всеки може да поддържа Дани, Пепи и петте им дечица на сметка:

" BG40UBBS80021094602440, Основание: Отворен код 7929, Получател: Организация Подай Ръка ЗПДБ ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР