Бебе с тегло 5150 грама се роди в Пловдив. Цели

...
Бебе с тегло 5150 грама се роди в Пловдив. Цели
Коментари Харесай

Бебе с тегло 5150 грама се роди в Пловдив

Бебе с тегло 5150 грама се роди в Пловдив. Цели 18 пухкави дечица с тегло над 3500 грама посрещнаха от началото на месец юни в пловдивска болница.

Едно от тях обаче изненада със забележителните размери от 52 см и 5150 грама. Най-голямото бебе в лечебното заведение за тази година носи трите имена на своя дядо Димитър и се появи в екипа на доктор Матев, доктор Андреев, неонатолога доктор Василева, анестезиолога доктор Дилова и ак. Механджийска, написа " Дунав мост ".

Митко е дълго чакано бебе, след многократни несполучливи опити за зачеване родителите му не губят вяра даже и за момент и още след първата извършена ин витро процедура позитивният тест за бременност бил факт. Бременността минава обикновено, само че последният месец бил същинско предизвикателство поради тежестта, която ставало все по-трудно да се носи, споделя Елена.

Именно поради огромния плод се наложи спомагателна намеса два дни след раждането и едноседмичен престой на мама и бебе в болничното заведение.

" Благодаря на доктор Матев, който беше до мен през цялата бременност, през цялото време до раждането на Митко, както и на доктор Костадин Георгиев, който наблюдава положението ми след раждането и двамата реагираха незабавно, когато беше належащо. Искам да благодаря на целия екип, който не ме остави през целия интервал “, заключи Елена, откакто се опита да изреди персонално всички от операционна зала, през детска стая до рехабилитаторите и не пропусна консултанта по кърмене Петя Запрянова, която сполучливо се оправи със задачата гладът на Димитър да бъде преодолян.

Но най-благодарна е на нейната леля Мадлен Маркова, която е операционна акушерка в болничното заведение и неразделно е била до нея от самото начало, с цел да ѝ оказва поддръжка в този най-съкровен и прочувствен миг.

Елена и Димитър към този момент са си у дома, а ние пожелаваме на цялото семейство да са здрави и щастието им да е със същите огромни размери като дребния Митко!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР