Бебе на 55 дни с коронавирус, докарано в спешно състояние

...
Бебе на 55 дни с коронавирус, докарано в спешно състояние
Коментари Харесай

Пореден ужас в Пловдив: Бебе с COVID-19 е оставено цял ден без лечение

Бебе на 55 дни с ковид, докарано в незабавно положение в Университетската болница в Пловдив, е оставено през целия ден без доктор и лекуване. Детето е държано над 10 часа в болничното заведение, с температура, а чак вечерта е включено на системи. Това разкри пред Българска национална телевизия Пенка Георгиева от Пациентски организации ”Заедно с теб ”.
" Обществото има " шанса " да види какво се случва, единствено тъй като околните са създали клипче. Факт е, че доста хора изнемогват и умират поради липса на грижа. Системата не се оправя - лекарите и сестрите върша чудеса ", разяснява още тя

Има и още един случай на гибел на Коронавирус пациент след прекачване сред лечебни заведения в Пловдив. Диана Финч, която от години работи като здравна сестра във Англия, описа пред BTV, че татко й преди два дни е изгубил живота си в болница " Свети Георги " след прекачване сред здравни заведения.

Прокуратурата и здравните управляващи ревизират и скандални събитията към двамата умряли пациенти, оставени на стълбите на същата болница.

" Двамата ми родители се почувстваха зле преди повече от седмица, имат грипоподобни признаци, стартират да се лекуват с лекарства, без антибиотици. С доктор се свързват, той отхвърля да ги прегледа, тъй като нямат изработен тест за ковид ", споделя дамата.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР