BeautybyKY Най-малко 200 лв. на ден излиза море за двама през

...
BeautybyKY
Най-малко 200 лв. на ден излиза море за двама през
Коментари Харесай

70 лева на ден е най-евтината почивка през август във Варна

 BeautybyKY Най-малко 200 лева дневно излиза море за двама през август. Ако семейството е с деца, сумата може да скочи двойно. От 50 до 100 лв. коства нощувка за двама в междинен клас хотел по Южното Черноморие. По-евтина отмора може да излезе единствено в стая с хазяи. Харчовете за храна и питиета гълтат най-малко още стотачка от фамилния бюджет. Офертите за стаи с хазяи са от 15 до 25 лв. за легло. На много преференциални цени са и апартхотелите в западната зона на Слънчев бряг, която е най-отдалечена от морето. Там стая с две кревати коства по 30 лв. на вечер, а двустаен апартамент може да се наеме и против 50 лв..

Сезон

Този сезон в Бургас се вижда нова наклонност, която до неотдавна не беше позната. За разлика от други години, когато туристите усърдно избягваха регионалния център и всеобщо избраха да почиват в курорти като Несебър и Созопол, в този момент Бургас се трансформира в желана дестинация. Семейства от столицата и вътрешността на страната избират да наемат частни жилища за нощувки посредством системата Airbnb, осведоми " Телеграф ".

Цената зависи от броя на спалните в жилището и от обзавеждането и варира от 80 до 150 лв. на вечер. В момента в морския град е невероятно да се откри свободен апартамент за повече от 3-4 дни. Всички  Airbnb квартири са резервирани и предплатени до края на август. Нощувка на човек в сходен апартамент стартира от 35 лв. на нощ и лети нагоре, според от местоположението и лукса. Една концепция по-евтини  са квартирите в Свети Влас и Черноморец, само че и там свободни места мъчно се намират. 

В Созопол също е пренаселено и към този момент няма места. Там студио или двустаен апартамент в остарелия град се дават за 180 лв. на вечер. Минимум стотачка дневно на човек излиза  почивката по Южното Черноморие. Закуската на плажа или на крайник в непретенциозна баничарница излиза към 15-20 лв. за четиричленно семейство, или по 3-5 лв. на човек. Обядът, в случай че се състои от пица или дюнер, коства приблизително 6-8 лв., само че в случай че се купи от плажно заведение е над 10 лв.. Вечеря в ресторант от междинен клас излиза  от 10 до 20 лв.. С десетачка от горната страна на човек набъбва сметката, в случай че се включи и аперитив със салата или халба бира с цаца. По традиция цените в крайбрежните кръчми в Созопол и Несебър са в пъти по-високи, по тази причина и там скромна вечеря се умножава по две.

В Равда и Ахтопол цените по заведенията за хранене са доста по-евтини. В тези курорти можеш да обядваш и вечеряш  за не повече от 10-15 лв.. За платените екстри на плажа сметката на четиричленно семейство набъбва приблизително с по 20-30 лв. дневно. Почивката нараства с по 10-15 лв. на ден и в случай че се употребява паркинг. Туристите, които са имали шанс да наемат стая в хотел с безвъзмезден паркинг, само че държат да отидат на плаж с автомобила си, би трябвало да отделят и пари на синята зона. В Бургас това наслаждение коства по левче на час, само че в Слънчев бряг е по 2 лв. на час.

Крайбрежно

В множеството крайбрежни кръчми по южните плажове кафето коства по 4-6 лв.. В по-отдалечените заведения ободряващата напитка може да се откри и за 2-2,50 лева По-евтино е кафето единствено от автоматите.

Най-евтините блюда в кръчмата са паниран кашкавал и сирене по шопски или омлет, които костват приблизително от 6 до 8 лв.. Най-скъпи са ястията от морски блага, като отличник по цени е ядене от омар. Цените за него потеглят от 50 лв. за порция. На последващо място в ценоразписа е октопод на плоча и лефер, които може да се поръчат  за 30-40 лв. според от грамажа и категорията на заведението.

На север

70 лв. дневно е най-евтината отмора на море, демонстрират данните от Варна. В тази сума се калкулира нощувка от 20-30 лв., храна и дребни дневни разноски. Според изчисленията цената на на ниска цена престой за една седмица излиза 489 лв. на човек, 769 лв. за бюджетно летуване или 110 лв. дневно и 1200 лв. за една седмица удобна отмора, което е 170 лева дневно. Паркиране на лек автомобил в синята зона на Варна. Там обаче престоят е лимитиран до 3 часа. За паркиране без ограничавания се употребяват обособените паркинги в града, в които за час се заплаща по 1 или 2 лв., като има отстъпки за дневен и денонощен абонамент.

На другите плажове приблизително разноските за чадър са 3 лева и още толкоз за шезлонг. Най-евтино може да се залъже гладът с Cheeseburger (fastfood) – 2,60 лева Хранене в на ниска цена ресторант излиза приблизително 13 лева на човек, а за 2-ма души в междинен клас ресторант - 40 лева Традиционно в капанчетата по брега най-народна е цената на цацата, която върви по 3,50 лв. порцията.

Попчетата са по 6 лв., а сред 8-10 лв. е пърженият сафрид, като се предлага и на скара с цена към 10 лв.. Барбунът, калмарите и други морски блага вървят от 6 до 10 лв. порцията. Най-скъп е калканът, като порция от деликатеса върви по към 30 лв.. Българска бира (0.5 литра наливна) е 2,50 лева, вносна бира (0,33 литра бутилка) - 4 лева Най-евтиното капучино е 2,50 лева, кафе еспресо - 2 лева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР