"БДЖ - Товарни превози" ЕООД, част от "Холдинг БДЖ" ЕАД,

...
"БДЖ - Товарни превози" ЕООД, част от "Холдинг БДЖ" ЕАД,
Коментари Харесай

БДЖ - Товарни превози планира ръст с 500 хил. тона на превозените товари през 2020 г.

"БДЖ - Товарни транспорти " ЕООД, част от "Холдинг БДЖ " ЕАД, продължава наклонността от предходната година и на база извършените диалози и подписани контракти с товародатели, възнамерява да транспорти над 7.5 млн. тона товари през 2020 година, оповестиха от държавната жп компания.

Основната бизнес задача на мениджмънта е сдружението да развива доста по-активна маркетингова и комерсиална политика за разширение на пазарното наличие и увеличение на интернационалните транспорти.

Разработва се и ремонтна стратегия за застраховане на преносим жп състав (като качество и брой) за обслужването на транспортите. Планът е поетапно да се обновяват 10 електрически локомотива от серия 46. Сериозно ще се усили и натоварването на личните вагоно-ремонтни цехове, където се правят нужните поправки на товарни вагони, прецизират от държавната жп компания. За задачата към този момент се работи по ускоряването на процеса и понижаване на административната тежест при доставката на нужните аварийни елементи.

"Холдинг БДЖ " ЕАД е стратегическо дружество за България. Редица значими индустриални браншове зависят от товарната транспортна услуга - транспорт на въглища и разнообразни първични материали, реализирана от "БДЖ -Товарни транспорти " ЕООД, а посредством "БДЖ - Пътнически транспорти " ЕООД пък се организира обществената политика на страната във връзка с обезпечаване на наличен всеобщ превоз за необятни пластове от популацията. Групата "БДЖ " е един от най-големите работодатели в страната. Железопътният превоз е с най-ниско релативно влияние върху околната среда по отношение на другите типове сухоземен превоз. Около 70% от железопътната мрежа в България е електрифицирана, т.е. като резултат има понижени нездравословни излъчвания в атмосферата при транспорта на пасажери и товари.

Има и много проблеми за решение, с изключение на тези, свързани с ремонта и поддръжката на вагоните и локомотивите. През последните години БДЖ губи от пазарния си дял под натиска на няколко частни жп превозвачи.

За транспорти на къси дистанции и за по-малки товарни колета автомобилният превоз е доста по-конкурентен, защото предлага по-ниска себестойност от железопътния транспорт, и се прави „ от врата до врата”, означават анализаторите.

Пада и скоростта, с която БДЖ транспортира товарите.

От държавната железница преглеждат въвеждането на тол системата, която ще натовари тежкотоварните коли над 3.5 тона с тол такса, като опция да си възвърнат малко от пазарните позиции. Повишаването на разноските на автомобилните компании би могло да върне част от фирмите към жп транспортите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР