Базираната в САЩ криптокомпания Ripple планира да основе свое дружество

...
Базираната в САЩ криптокомпания Ripple планира да основе свое дружество
Коментари Харесай

Чрез дружество в Ирландия Ripple се засилва за експанзия в Европа

Базираната в Съединени американски щати криптокомпания Ripple възнамерява да основе свое сдружение в Ирландия, откъдето да даде старт на експанзията си в Европа. Насочването към Стария континент идва на фона на регулаторните проблеми в родината на стартъпа, която е източник и на все по-малка част от приходите му.

Ripple се стреми да получи лиценз за снабдител на услуги за виртуални активи (VASP) от Ирландската централна банка. Това ще даде опция на американската компания да „ паспортира “ продуктите си в целия Европейски съюз посредством свое юридическо лице, основано там, изясни основният юрист на компанията Стюарт Алдероти пред CNBC.

Криптокомпанията насочи вниманието си към страните отвън Съединени американски щати поради продължаващото правосъдно дело с американската Комисия по скъпи бумаги и тържища. Регулаторът твърди, че компанията е нарушила закона за скъпите бумаги с продажбата на своя токен XPR. Главоболията там тласнаха Ripple на открито и към днешна дата компанията към този момент има партньорства във Франция и Швеция да вземем за пример.

По създание клиентите и приходите ѝ (на компанията) са изведени отвън Съединени американски щати, макар че към момента имаме доста чиновници в Съединени американски щати “, сподели Алдероти.

След като борсата получи ирландския лиценз, ще може да предложи услугите си в цяла Европа. Освен това тя възнамерява да подаде заявление и за лиценз за електронни пари в Ирландия, сподели още юристът.

В момента стартъпът има двама чиновници в европейската страна.

Устремът на Ripple да влага в Европа идва на фона на дълбокия спад на криптопазарите, прочут като „ криптозима “. Все отново Ирландската централна банка към този момент даде лиценз за VASP на конкурентната борса Gemini.

Ripple, която оказва помощ на финансовите институции да трансферират пари по света, употребявайки блокчейн технология, има над 750 чиновници в международен мащаб, като почти половината от тях са основани в Съединени американски щати. Около 60 души са основани в офиса в Лондон.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинRipple криптовалута криптоборса Ирландия агресия ПоследниНай-четениКрипто 16 Чрез сдружение в Ирландия Ripple се ускорява за агресия в Европа Компании 160 Yandex изкупува над 20 млн. продукта на избягалата от Русия IKEA Накратко 900 Вечерни вести: Историческо евакуиране на пари; Шенген се отдалечава Digital 424 Фейсбук отстранява няколко осведомителни полета от профилите Любопитно 13084 Най-скъпият Мондиал в историята: Цените хвърчат, само че билети и места няма Пазари 11935 Голямото съветско петролно катурване набира скорост Имоти 11243 След невъобразим растеж: Охлаждането на имотния пазар в България стартира Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР