Базираната в Питсбърг компания Astrobotic Technology съобщи, че техният лунен

...
Базираната в Питсбърг компания Astrobotic Technology съобщи, че техният лунен
Коментари Харесай

След провалената мисия: Лунният спускаем апарат на САЩ ще изгори при навлизането в атмосферата Земята

Базираната в Питсбърг компания Astrobotic Technology заяви, че техният лунен спускаем уред , от който по време на пътуването му е изтичало гориво, към този момент се движи към Земята и евентуално ще изгори в атмосферата , споделя rfa, част от Voice of America (VOA) .

Малко откакто се отдели от ракетата ракета " Вулкан ", галактическият транспортен съд претърпя детонация на борда и скоро стана ясно, че няма да успее да реализира меко кацане на Луната заради количеството гориво, което губи.



Роботът с форма на кутия е в космоса към този момент повече от шест дни. От компанията чакат задачата да приключи в четвъртък , когато модулът ще влезе и изгори в земната атмосфера. Космическите наблюдаващи следяха от близко траекторията на " Сапсан " и мнозина се надяваха, че той въпреки всичко може да извърши " твърдо кацане " на Луната, както са правили други несполучливи спускаеми апарати преди - въпреки че в този момент е ясно, че даже тази понижена цел няма да бъде реализирана.

Освен теоретичен хардуер, галактическият транспортен съд носи и товари за частни клиенти на Astrobotic, в това число кутия със спортна напитка, физически биткойн, както и прахуляк и ДНК на хора и животни.

Astrobotic Technology работи взаимно с NASA, с цел да наблюдава пътя на модула, тъй че той да не съставлява заплаха по време на влизането му атмосферата на нашата планета . Американската галактическа организация беше платила на частната галактическа компания повече от 100 млн. $ за преместването на нейния товар в границите на пробна стратегия, наречена Commercial Lunar Payload Services. Общата цел е да се сложи началото на комерсиална лунна стопанска система и да се понижат личните режийни разноски.



Модулът беше изстрелян от Кейп Канаверъл Спейс Форс Стейшън във Флорида в ранните часове на сутринта на 8 януари. Бързо породи замърсяване на горивото, което принуди Astrobotic да анулира опита си за първо кацане на Луната от страна на Съединени американски щати след повече от 50 години, напомня rfa, част от Voice of America (VOA) .
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР