Базираната в Калифорния банка PacWest Bancorp загуби повече от половината

...
Базираната в Калифорния банка PacWest Bancorp загуби повече от половината
Коментари Харесай

Американската банка PacWest загуби 60% от стойността си след новина за възможна продажба

Базираната в Калифорния банка PacWest Bancorp загуби повече от половината от цената си след новината за допустима продажба. Това сочат данните за търговията на борсата NASDAQ.

Акциите на американската банка PacWest Bancorp паднаха с 59,96% до $2,57 след затварянето на 3 май. В същото време до 11.15 спадът се забави до 38%, акциите се търгуваха за 3,98 $. Продажбата на акции стартира, откакто Bloomberg разгласява новината, че PacWest ще прегледа разнообразни стратегически варианти, в това число продажбата на бизнеса.

По-рано в четвъртък ръководителят на Федералния запас на Съединени американски щати Джеръм Пауъл сподели по време на конференция след среща на Федералния комитет за отворен пазар, че банковата система на страната е постоянна и устойчива, само че може да се изправи пред отрицателните резултати от стягането на кредитните условия. Преди това беше обявено, че акциите на американската First Republic Bank се сринаха с повече от 22% сега на фона на публикуването на финансови доклади, които демонстрират солиден отлив на депозити.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР