Базираната в Холандия инженерингова и производствена компания Royal Nedschroef Holding

...
Базираната в Холандия инженерингова и производствена компания Royal Nedschroef Holding
Коментари Харесай

Нидерландската Nedschroef откри завод за 60 млн. лв. в Стара Загора

Базираната в Холандия инженерингова и индустриална компания Royal Nedschroef Holding откри завода си за автомобилни елементи в Стара Загора. Инвестицията е за над 50 млн. лева

Новата фабрика за произвеждане на високотехнологични съставни елементи за автомобилната промишленост е ситуирана върху повърхност от близо 30 000 кв. м. в индустриална зона Стара Загора. С цялостното разрастване на плана ще бъдат разкрити 300 нови работни места. 

Инвестицията е значима за България и района, тъй като такива световни компании трансферират в България основни технологии в аутомотив промишлеността. Тя удостоверява, че ползата към Стара Загора от вложители е извънреден все още “, сподели министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов при откриването на завода.

Той добави, че в идващите няколко години старозагорският район ще даде доста благоприятни условия на фирмите, най-много по линия  на Фонда за обективен преход.

Основен приоритет на отрасловото министерство е построяването на нова индустриална зона в Стара Загора на терен, който е към ДКК и сега се създава подобен план. „ Национална компания индустриални зони “ ще е операторът и структурата, с която взаимно с общината ще се развие подобен терен, тъй като общината има потребност от развиване на нови индустриални зони, готови терени.

Вече мислим за идната стъпка, която ще предприемем в тази посока, бяхме на посещаване в Стара Загора с основни вложители, с които сме в договаряния сега – огромни производства, които ще трансформират безусловно образа освен на района, само че и на България “ сподели министърът.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР