базиликата на ул. Хан Крум във Варна.Инициативата по проект Заедно

...
базиликата на ул. Хан Крум във Варна.Инициативата по проект Заедно
Коментари Харесай

Набират доброволци за почистването на базиликата на ул. Хан Крум във Варна

 базиликата на ул. " Хан Крум " във Варна.

Инициативата по план " Заедно за чиста обща среда " и е планувана за събота, 1- ви август от 9:00 часа, оповестиха за Varna24.bg от фондацията.

" Проектът ни има за цел да стимулира младите към по-дейно присъединяване за съхраняването и поддръжката на културните места, исторически монументи и общи места и да спомогне за предварителна защита на вандализма.

Ще представим и истории за емблиматични пространства във Варна и потребността от съблюдаване на публичния ред. Фондация Гея провежда разчистване на региона там и ще споделя визия за развиването на тези исторически места и като пространства за културни сбирки.

Бихме желали в самодейността ни да се включат повече жители, най-много младежи. При тази акция ще има среща с краевед, екскурзовод и спортисти и ще се споделят практики по какъв начин общите пространства да бъдат облагородени и поддържани - за опазване на положителния изящен тип на региона и за попречване на хулиганството.

На доброволците ще бъдат обезпечени материали и принадлежности (ръкавици, чували, култивиран ножици, гребла и др.), а участниците ще могат да се снабдят с брошури за самодейността и документи за присъединяване.

С положително въодушевление, музика и възторг младежите ще се обединят с обща идея за една по-комфортна градска среда, а всеки може да взе участие и да бъде потребен.

Фондация Гея работи интензивно за общата ни градска среда, като способства за сполучливото развиване на качеството на живот в града. Ние целим да спомогнем за това жителите от ден на ден да ценят архитектурното завещание и общите места като ги съхраняват, поддържат, развиват и търсят още благоприятни условия за възстановяване на културно- историческите пространства.

Проект " Заедно за чиста обща среда " цели да сътвори положителни настройки и скъпи усещания измежду младежите и жителите и да разсъни продуктивно отношение за подобряването и естетизирането на Варна ", се показва в известие до медията ни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР