Базиликата като Колодрума! Цената скочи главоломно, а къде отиват парите?

...
Базиликата като Колодрума! Цената скочи главоломно, а къде отиват парите?
Коментари Харесай

Народът за Базиликата: Тук копаха 20 дни, а после дойдоха...

Базиликата като Колодрума! Цената скочи стремглаво, а къде отиват парите? Топ правист на Общината в съдружничество с предприемач, обвързван с купувачите на Базиликата

Чета по вестниците какъв брой доста милиони са вложени в Базиликата. Явно ще би трябвало да ги влагат занапред, тъй като единственото скъпо нещо досега е тази голяма железна костенурка, която засенчи забележителната Католическа катедрала. Когато частник би трябвало да пази архитектурната зона, го спукват от инспекции и му гледат документите под лупа. Когато обаче го вършат Общината и " Америка за България ", никой не следи дали планът им се вписва в околното пространство.

Това обаче е различен въпрос. Моето чудене е за парите. Имам офис наоколо и проследявам целия развой от 2016 година насам. Работиха интензивно първите 20 дни, до момента в който затворят ухото към Тунела и създадат изкопа. Следващата атака бяха подпорните стени. Колко пари обаче са това. И на 30 км да са возили изкопния материал, и по 1000 лв. да са плащали за машиносмяна, не могат да натрупат и половин милион. Подборите също не са повече. След това 2 години на обекта идват единствено двама-трима археолози и половин дузина роми с ръчни колички, кирки и лопати. Колко са им надниците, не знам, само че и този разход надали прави половин милион.

Излиза, че останалите 13,5 млн. ще отидат за чудовището от метал, фасадата и покрива му, консервирането и експонирането на находките и оформянето на по този начин наречения площад, който надали е повече от 2 декара. Уникални прахосници сме, щом разрешаваме по този начин да се харчат публичните пари. Да - половината са от джоба на американците, само че другата - от нашите съдрани джобове.

Ангел Михайлов, предприемач
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР