Бъз Олдрин – вторият човек, който стъпва на Луната, публикува

...
Бъз Олдрин – вторият човек, който стъпва на Луната, публикува
Коментари Харесай

Странната причина, поради която Бъз Олдрин носи три часовника

Бъз Олдрин – вторият човек, който стъпва на Луната, разгласява селфи в Twitter във връзка 54-тата годишнина от историческото изстрелване на „ Аполо 11 “. За страдание, хората бяха разсеяни – не от закуската му (която наподобява прекрасна), а от огромния брой часовници на ръцете му.

Разбира се, хората започнаха да задават въпроси.

" Колко е часът? "

" Защо не четири часовника? "

Не, в тази ситуация не става дума за някакъв необикновен жанр или за нещо, което е усвоил на Луната. Олдрин споделя, че постоянно носи три часовника. Два от тях - Omega Speedmasters, поръчани от NASA – са били на земния сателит, до момента в който другият е останал на Земята.

„ Вижте в този момент, би трябвало ви нечетен брой (часовници). Така, в случай че демонстрират друг час, човек може да се ориентира кой е правилен ", споделя той в изявление, оповестено на неговия уеб страница.

Тази негова тактика би могла да бъде приложена и в бъдещите галактически задачи на NASA и по-специално – в случаите, когато би трябвало да бъде избран броят на екипажа.

„ Няма да изпратим четен брой хора на Марс, тъй като тогава различията може да са 50/50. “

Снимката демонстрира, че часовниците демонстрират едно и също време, само че това не постоянно е по този начин. Олдрин, който е дипломат на Omega, също има часовник, който следи марсианските дни, известни като солове, които не престават 24 часа и 39 минути, въпреки че за облекчение регистрира и земното време.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР